Paste cu sos de rosii – reteta simpla, rapida si gustoasa

Prepara cele mai gustoase paste cu sos de rosii in doar 20 de minute! O reteta simpla, rapida si ideala pentru pranz sau cina.

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Paste cu sos de rosii – reteta simpla, rapida si gustoasa

Ingrediente

  • 300 g paste penne
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi (tocati marunt)
  • 400 g rosii pasate (sau din conserva)
  • 1 lingura pasta de rosii (optional, pentru gust mai intens)
  • 50 g masline verzi (feliute)
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc sau oregano (proaspat sau uscat)
  • parmezan ras (dupa gust)

Mod de preparare

Daca esti in cautarea unei mese rapide, delicioase si usor de pregatit, aceasta reteta de paste cu sos de rosii este exact ce ai nevoie. Se face in doar 20 de minute, din ingrediente simple pe care le ai deja in bucatarie. Ideala pentru o cina in timpul saptamanii sau un pranz savuros fara batai de cap. Fie ca esti incepator sau bucatar pasionat, aceasta reteta clasica te va cuceri prin gust si simplitate!

Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge-le, dar pastreaza putina apa din fierbere (cca 50 ml).
Prepara sosul:
Intr-o tigaie adanca, incinge uleiul de masline.
Adauga usturoiul si caleste-l 30 de secunde (nu-l arde).
Pune rosiile pasate si pasta de rosii (daca folosesti).
Adauga maslinele, sare, piper si ierburi aromatice.
Fierbe la foc mic 10-15 minute, amestecand ocazional. Daca e prea gros, adauga putina apa de la paste.
Amesteca pastele cu sosul direct in tigaie. Mai gateste-le impreuna 1-2 minute, sa se imbrace bine in sos.
Serveste pastele calde, cu parmezan ras pe deasupra si verdeturi proaspete.

Incearca si reteta de spaghete cu sos bolognese, paste cu ton si smantana sau spaghete cu sos gorgonzola si nuci. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise