Paste cu ton si smantana. Reteta delicioasa si usor de pregatit

Incanta-ti papilele gustative cu paste cu ton și smantana, o reteta delicioasa si usor de pregatit. Acest fel de mancare savuros combina aromele bogate ale tonului cu cremozitatea smantanii pentru o experienta culinara de neuitat. Descopera cat de simplu este sa prepari aceasta delicatesa si bucura-te de un pranz sau o cina rapida si gustoasa.

Portii
2
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Paste cu ton si smantana. Reteta delicioasa si usor de pregatit

Ingrediente

  • 250 g paste scurte
  • 1 ceapa mica (sau o salota)
  • 2-3 linguri de ulei
  • 120 g ton din conserva (scurs de ulei sau sucul propriu)
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Retetea de paste cu ton si smantana este usor de facut si foarte gustoasa. Necesita cateva ingrediente simple si este gata in maxim 20 de minute.

Intai de toate punem la fiert apa pentru paste. Cand a dat in clocot, sarati si puneti pastele.

Fierbeti-le conform instructiunilor de pe ambalaj. Ideal este sa le lasati al dente.

Intr-o tigaie incalzim uleiul de masline si calim ceapa toacata fin pana se inmoaie usor. Adaugam tonul scurs de ulei sau sucul propriu.

*Daca aveti ton in ulei de masline, folositi-l pe acela pentru a cali ceapa.

Adaugati in tigaie smantana pentru gatit, sarati si piperati dupa gust.

Scurgeti pastele si puneti-le peste sosul din tigaie. Amestecati pentru omogenizare si atat!

Reteta de paste cu ton si smantana este gata. Mancati pastele calde, cu piper proaspat macinat in plus.

Si reteta de paste cu vinete este foarte gustoasa, la fel si cea de paste cu sos de sfecla rosie.

De incercat este si reteta de paste cu creveti. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise