Pizza de casa cu salam picant si mozzarella – simpla si irezistibila

Prepara acasa o pizza delicioasa cu salam picant si mozzarella. Reteta simpla, rapida si perfecta atunci cand ai pofta de ceva bun.

Portii
2
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie
Pizza de casa cu salam picant si mozzarella – simpla si irezistibila

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat (2 pizza):
  • 500 g faina tip 00 (sau faina alba obisnuita)
  • 325 ml apa calduta
  • 7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • Ingrediente pentru sos:
  • 250 ml passata de rosii (sau rosii pasate)
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 catel de usturoi zdrobit (optional)
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • Ingrediente pentru topping (per pizza):
  • 150-200 g mozzarella (ideal mozzarella pentru pizza, razuita)
  • 15-20 felii subtiri de salam
  • putin parmezan ras pentru extra gust

Mod de preparare

Pregatirea aluatului:
Dizolva drojdia si zaharul in apa calduta. Lasa 5-10 minute pana incepe sa faca spuma.
Intr-un bol mare, pune faina si sarea. Fa o gropita in mijloc si adauga amestecul de drojdie si uleiul de masline.
Framanta pana obtii un aluat neted si elastic (cca 10 min).
Acopera bolul cu folie sau un prosop si lasa aluatul la dospit 1-1.5 ore, pana isi dubleaza volumul.
Sosul de rosii:
Intr-o tigaie, incinge uleiul si adauga usturoiul.
Adauga passata, oregano, sare si piper.
Fierbe la foc mic 10-15 min pana devine usor mai gros.
Asamblarea pizzei:
Imparte aluatul in 2 parti egale.
Intinde fiecare bucata intr-un disc de aproximativ 30 cm diametru.
Pune pe tava cu hartie de copt sau pe piatra pentru pizza.
Intinde sosul de rosii uniform peste fiecare pizza.
Presara mozzarella, apoi asaza feliile de salam.
Adauga un praf de parmezan.
Coacerea:
Preincalzeste cuptorul la 250°C (foc maxim) cu functia de coacere de jos + sus, preferabil cu piatra pentru pizza.
Sfaturi:
Daca ai o piatra de copt, foloseste-o! Vei obtine un blat crocant.
Pentru un plus de aroma, unge marginile blatului cu ulei de masline si putin usturoi inainte de coacere.
Poti inlocui mozzarella cu un mix de branzeturi (ex: provolone, gouda) pentru un gust diferit.

Incearca si reteta de pizza cu sparanghel, pizza cu piept de pui si ciuperci sau pizza cu ton. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Legume cu sos de rosii la cuptor – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Legume cu sos de rosii la cuptor – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Incearca aceasta reteta de legume cu sos de rosii la cuptor – un preparat sanatos, usor de facut, cu ingrediente simple si...

Legume cu sos de rosii la cuptor – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa
Salata de vinete cu maioneza

Salata de vinete cu maioneza

Reteta de salata de vinete cu maioneza. Salata de vinete cu maioneza reteta simpla si delicioasa. Cum se face salata de...

Salata de vinete cu maioneza
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise