Prepara acasa o pizza delicioasa cu salam picant si mozzarella. Reteta simpla, rapida si perfecta atunci cand ai pofta de ceva bun.
Pregatirea aluatului:
Dizolva drojdia si zaharul in apa calduta. Lasa 5-10 minute pana incepe sa faca spuma.
Intr-un bol mare, pune faina si sarea. Fa o gropita in mijloc si adauga amestecul de drojdie si uleiul de masline.
Framanta pana obtii un aluat neted si elastic (cca 10 min).
Acopera bolul cu folie sau un prosop si lasa aluatul la dospit 1-1.5 ore, pana isi dubleaza volumul.
Sosul de rosii:
Intr-o tigaie, incinge uleiul si adauga usturoiul.
Adauga passata, oregano, sare si piper.
Fierbe la foc mic 10-15 min pana devine usor mai gros.
Asamblarea pizzei:
Imparte aluatul in 2 parti egale.
Intinde fiecare bucata intr-un disc de aproximativ 30 cm diametru.
Pune pe tava cu hartie de copt sau pe piatra pentru pizza.
Intinde sosul de rosii uniform peste fiecare pizza.
Presara mozzarella, apoi asaza feliile de salam.
Adauga un praf de parmezan.
Coacerea:
Preincalzeste cuptorul la 250°C (foc maxim) cu functia de coacere de jos + sus, preferabil cu piatra pentru pizza.
Sfaturi:
Daca ai o piatra de copt, foloseste-o! Vei obtine un blat crocant.
Pentru un plus de aroma, unge marginile blatului cu ulei de masline si putin usturoi inainte de coacere.
Poti inlocui mozzarella cu un mix de branzeturi (ex: provolone, gouda) pentru un gust diferit.
Incearca si reteta de pizza cu sparanghel, pizza cu piept de pui si ciuperci sau pizza cu ton. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii