Tort cu nuci si crema de ness

Reteta de tort cu nuci si crema de ness. Tort cu nuci si crema de ness reteta pas cu pas. Tort cu nuci si crema de ness reteta veche. Reteta de tort cu nuci. Reteta de tort cu ness. Retete de tort.

Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Tort cu nuci si crema de ness

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 250 g nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Crema de ness:
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar brun
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 g amidon de porumb (maizena)
  • 2 pliculete de ness
  • 300 ml smantana pentru frisca neindulcita
  • Pentru sirop:
  • 1 cescuta de cafea
  • 1 cescuta de apa
  • 3 linguri zahar brun
  • esenta de rom
  • In plus:
  • cirese confiate (amarene)

Mod de preparare

Reteta de tort cu nuci si crema de ness o am de la mama mea. Este simpla, delicioasa si se face usor.

Pentru blat mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, pe urma adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pana cand obtinem o compozitie lucioasa. Adaugam si zaharul vanilat impreuna cu esentele (gupa gust, cca.1 lingurita din fiecare), mai mixam cateva secunde si ne ocupam de ingredientele uscate pe care le unim pe toate intr-un vas si le adaugam treptat peste bezea. Este bine sa amestecam cu o spatula de jos in sus pentru a nu se lasa bezeaua.

Turnam compozitia rezultata intr-o tava cu pereti detasabili (eu am pus intr-o tava de 24 cm pentru 2 foi, voi puteti pune mai mica de 22 cm pentru 3 foi) pe care o tapetam cu hartie de copt doar pe fundul tavii, iar pe margini cu ulei si putina faina.

Dam tava la cuptor la 170 de grade pentru 35 de minute sau facem testul cu scobitoarea.

Cand este gata, lasam sa se raceasca complet, timp in care ne ocupam de crema.

Pentru crema punem laptele intr-un ibric incapator, pe foc si lasam pana se infierbanta, nu sa fiarba.

Intre timp batem ouale cu sarea, zaharul si nessul pana se topeste zaharul, adaugam si amidonul, mai mixam putin si in fir subtire, adaugam laptele amestecand continuu pana la omogenizare.

Compozitia rezultata o turnam inapoi in ibric si punem din nou pe foc amestecand continuu pana se ingroasa. Dam deoparte si turnam smanatana pentru frisca, amestecam energic cu telul, pe urma cu mixerul si mai lasam putin pe foc pana mai da un clocot.

Dam deoparte si lasam crema sa se raceasca complet. Inainte de asamblare o mixam din nou.

Asamblare:

Taiem blatul in 2. Pe un platou asezam prima foaie, o insiropam foarte bine cu siropul obtinut din ingredientele postate mai sus, pe urma punem un strat de crema, a doua foaie de blat o insiropam la fel de bine, apoi invelim tortul cu restul de crema. Decoram dupa imaginatie.

Incercati si voi reteta de tort cu nuci si crema de ness, este absolut delicioasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise