Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema fina de ciocolata si glazura catifelata. Perfect pentru orice ocazie speciala si nu numai.

Portii
8-10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Ingrediente

  • Pentru blaturi (tava 22 cm):
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 120 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru siropul caramel cu rom:
  • 120 g zahar
  • 250 ml apa
  • 1,5 lingurita rom sau esenta de rom
  • Pentru crema de ciocolata cu rom:
  • 250 g ciocolata neagra (min. 50% cacao)
  • 250 ml frisca lichida
  • 125 g unt (82% grasime)
  • 60 g zahar pudra
  • 1,5 lingura rom sau esenta de rom
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 6 trufe de ciocolata

Mod de preparare

Blatul:
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Mixeaza ouale cu zaharul pana devin spumoase si isi tripleaza volumul.
Adauga treptat uleiul si vanilia, amestecand usor.
Cerne faina, cacaua, praful de copt si sarea si incorporeaza-le usor in compozitia de oua, cu miscari delicate.
Tapeteaza tava cu hartie de copt, transfera compozitia si coace-l 40-45 de minute.
Lasa blatul sa se raceasca complet.
Siropul caramel cu rom:
Topeste zaharul intr-o cratita, fara sa amesteci, pana devine caramel auriu.
Adauga cu grija apa fierbinte si amesteca pana se dizolva complet caramelul.
Lasa sa se raceasca si adauga romul.
Crema de ciocolata cu rom:
Topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida la bain-marie. Amesteca pana devine omogena.
Lasa sa se raceasca usor, apoi incorporeaza untul si zaharul pudra, mixand pana devine o crema fina.
Adauga romul si lasa crema la frigider 30 minute, pana devine tartinabila.
Glazura de ciocolata:
Incalzeste frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere.
Toarna peste ciocolata maruntita si amesteca pana se obtine o glazura lucioasa.
Asamblare:
Asaza primul blat pe un platou, insiropeaza-l si aseaza-l intr-un inel.
Intinde uniform o treime din crema de ciocolata.
Asaza al doilea blat, insiropeaza-l si adauga a doua treime din crema.
Asaza al treilea blat, insiropeaza-l si acopera cu restul cremei.
Toarna glazura de ciocolata pe suprafata tortului si niveleaza.
Decoreaza cu trufe de ciocolata, fructe proaspete, presara fulgi de ciocolata sau cacao pudra.
Lasa tortul la frigider cel putin 4 ore inainte de servire.

Incearca si reteta de tort trio de ciocolata, tort Amandina sau tort Ferero Rocher. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise