Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema fina de ciocolata si glazura catifelata. Perfect pentru orice ocazie speciala si nu numai.

Portii
8-10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Ingrediente

  • Pentru blaturi (tava 22 cm):
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 120 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru siropul caramel cu rom:
  • 120 g zahar
  • 250 ml apa
  • 1,5 lingurita rom sau esenta de rom
  • Pentru crema de ciocolata cu rom:
  • 250 g ciocolata neagra (min. 50% cacao)
  • 250 ml frisca lichida
  • 125 g unt (82% grasime)
  • 60 g zahar pudra
  • 1,5 lingura rom sau esenta de rom
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 6 trufe de ciocolata

Mod de preparare

Blatul:
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Mixeaza ouale cu zaharul pana devin spumoase si isi tripleaza volumul.
Adauga treptat uleiul si vanilia, amestecand usor.
Cerne faina, cacaua, praful de copt si sarea si incorporeaza-le usor in compozitia de oua, cu miscari delicate.
Tapeteaza tava cu hartie de copt, transfera compozitia si coace-l 40-45 de minute.
Lasa blatul sa se raceasca complet.
Siropul caramel cu rom:
Topeste zaharul intr-o cratita, fara sa amesteci, pana devine caramel auriu.
Adauga cu grija apa fierbinte si amesteca pana se dizolva complet caramelul.
Lasa sa se raceasca si adauga romul.
Crema de ciocolata cu rom:
Topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida la bain-marie. Amesteca pana devine omogena.
Lasa sa se raceasca usor, apoi incorporeaza untul si zaharul pudra, mixand pana devine o crema fina.
Adauga romul si lasa crema la frigider 30 minute, pana devine tartinabila.
Glazura de ciocolata:
Incalzeste frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere.
Toarna peste ciocolata maruntita si amesteca pana se obtine o glazura lucioasa.
Asamblare:
Asaza primul blat pe un platou, insiropeaza-l si aseaza-l intr-un inel.
Intinde uniform o treime din crema de ciocolata.
Asaza al doilea blat, insiropeaza-l si adauga a doua treime din crema.
Asaza al treilea blat, insiropeaza-l si acopera cu restul cremei.
Toarna glazura de ciocolata pe suprafata tortului si niveleaza.
Decoreaza cu trufe de ciocolata, fructe proaspete, presara fulgi de ciocolata sau cacao pudra.
Lasa tortul la frigider cel putin 4 ore inainte de servire.

Incearca si reteta de tort trio de ciocolata, tort Amandina sau tort Ferero Rocher. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasa

Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de salata de linte cu legume proaspete, perfecta pentru un pranz usor sau o cina...

Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasa
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasa

Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasa

Iti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna,...

Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise