Tort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte si alba. Prepata un desert elegant si delicios, ideal pentru orice ocazie, in doar cativa pasi simpli!
1. Prepararea blatului umed de cacao:
Preincalzeste cuptorul la 170°C si tapeteaza fundul unei forme de tort de 22 cm cu hartie de copt.
Intr-un bol, mixeaza ouale cu zaharul pana devin spumoase.
Adauga laptele si uleiul, amestecand bine.
Intr-un alt bol, cerne faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Incorporeaza treptat ingredientele uscate in compozitia lichida, alternand cu apa fierbinte. Amesteca pana obtii un aluat omogen.
Toarna aluatul in forma si coace timp de 25-30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Lasa sa se raceasca complet.
2. Pregatirea mousse-urilor:
Mousse de ciocolata neagra:
Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 5-10 minute.
Topeste ciocolata neagra pe bain-marie sau la microunde.
Incalzeste laptele si dizolva gelatina hidratata in el. Adauga peste ciocolata topita.
Bate smantana pana devine ferma (nu foarte tare) si incorporeaz-o treptat in amestecul de ciocolata.
Mousse de ciocolata cu lapte:
Repeta aceiasi pasi ca pentru mousse-ul de ciocolata neagra, folosind ciocolata cu lapte.
Mousse de ciocolata alba:
Urmeaza aceiasi pasi, avand grija sa nu supraincalzesti ciocolata alba.
3. Asamblarea tortului:
Pune blatul umed racit inapoi in forma de tort, preferabil una cu inel detasabil.
Toarna mousse-ul de ciocolata neagra peste blat si niveleaza. Lasa la frigider 20-30 de minute sa se intareasca.
Adauga mousse-ul de ciocolata cu lapte peste primul strat si niveleaza. Raceste din nou.
Completeaza cu mousse-ul de ciocolata alba ca strat final. Lasa tortul in frigider pentru cel putin 4-6 ore, ideal peste noapte.
4. Decorare:
Topeste ciocolata de menaj impreuna cu cele 3 linguri de ulei, transfer-o intr-un sac a poche si decoreaza tortul cu ea, lasand-o sa curga si pe margini.
Daca nu este desul de fluida, mai poti adauga o lingura de ulei in plus.
Aseaza fructe proaspete dupa imaginatie peste glazura.
Mai poti decora tortul cu un mix de fulgi de ciocolata, cacao pudra, ciocolata rasa sau alte fructe proaspete.
Daca doresti, poti adauga o glazura oglinda din cacao pentru un finisaj elegant.
Sfaturi suplimentare:
Blatul poate fi insiropat usor cu un amestec de cafea si zahar pentru un plus de aroma.
Asigura-te ca fiecare mousse este bine racit inainte de a adauga urmatorul strat, pentru a obtine straturi uniforme.
Incearca si reteta de tort reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata, tort Amandina sau tort Diplomat. Pofta buna!
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii