Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie speciala. Urmeaza pasii nostri simpli pentru a crea un deliciu ciocolatos care va impresiona pe toata lumea.

Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g zahar
  • 90 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
  • putina sare
  • 1 ou
  • 120 ml lapte
  • 60 ml ulei vegetal
  • 1 lingurite extract de vanilie
  • 120 ml apa clocotita
  • Pentru mousse-ul de ciocolata neagra:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 250 ml smantana pentru friaca
  • 4 g gelatina (2 foi sau 1 lingurita pudra)
  • 30 ml apă rece
  • Pentru mousse-ul de ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 4 g gelatina (2 foi sau 1 lingurita pudra)
  • 30 ml apa rece
  • Glazura de ciocolata neagra:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml de smantana pentru frisca
  • 2 linguri de ulei
  • bombonele pentru decor

Mod de preparare

Blatul de cacao:
Preincalzeste cuptorul la 175°C. Pregateste o forma de tort de 22 cm diametru, tapetata cu hartie de copt.

Intr-un bol mare, amesteca zaharul, faina, cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Adauga ouale, laptele, uleiul si extractul de vanilie. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.
Adauga apa clocotita treptat si amesteca pana se incorporeaza complet.
Toarna compozitia in forma pregatita si coace timp de 30-35 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.

Lasa blatul sa se raceasca complet inainte de a-l scoate din forma.

Mousse-ul de ciocolata neagra:

Hidrateaza gelatina in apa rece.
Topeste ciocolata neagra pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde.
Incalzeste 50 ml de smantana pentru frisca si adauga gelatina hidratata, amestecand pana se dizolva complet.
Adauga amestecul de gelatina peste ciocolata topita si lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Bate restul de smantana pana obtii o frisca ferma si incorporeaza-o treptat in ciocolata racita.

Mousse-ul de ciocolata cu lapte:
Repeta pasii de la mousse-ul de ciocolata neagra, folosind ciocolata cu lapte in loc de ciocolata neagra.

Asaza blatul cu fundul in sus in forma in care l-ai copt si pune peste el mousse-ul de ciocolata neagra.

Niveleaza cat poti de bine si pune tava la congelator 15-20 de minute, cat sa se inchege macar suprafata.

Intre timp prepara si mousse-ul de ciocolata cu lapte, toarna-l peste cel de ciocolata neagra si niveleaza bine. Pune tortul la frigider cateva ore, apoi scoate-l din forma si decoreaza-l cu glazura de ciocolata si cateva bombonele de ciocolata.

Glazura se face foarte simplu topind la baie de abur sau in cuptorul cu microunde ciocolata, smantana pentru frisca si uleiul.

De data asta am facut doua glazuri, pentru ca mi-au ramas bucati de ciocolata neagra si cu lapte, dar voi puteti face doar din ciocolata neagra sau cu lapte.

Poti incerca si tort cu mousse de caise, mousse de ciocolata alba si vanilie, tort de ciocolata cu mousse de fructe de padure sau tort cu mousse de capsuni. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise