incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie speciala. Urmeaza pasii nostri simpli pentru a crea un deliciu ciocolatos care va impresiona pe toata lumea.
Blatul de cacao:
Preincalzeste cuptorul la 175°C. Pregateste o forma de tort de 22 cm diametru, tapetata cu hartie de copt.
Intr-un bol mare, amesteca zaharul, faina, cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Adauga ouale, laptele, uleiul si extractul de vanilie. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.
Adauga apa clocotita treptat si amesteca pana se incorporeaza complet.
Toarna compozitia in forma pregatita si coace timp de 30-35 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
Lasa blatul sa se raceasca complet inainte de a-l scoate din forma.
Mousse-ul de ciocolata neagra:
Hidrateaza gelatina in apa rece.
Topeste ciocolata neagra pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde.
Incalzeste 50 ml de smantana pentru frisca si adauga gelatina hidratata, amestecand pana se dizolva complet.
Adauga amestecul de gelatina peste ciocolata topita si lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Bate restul de smantana pana obtii o frisca ferma si incorporeaza-o treptat in ciocolata racita.
Mousse-ul de ciocolata cu lapte:
Repeta pasii de la mousse-ul de ciocolata neagra, folosind ciocolata cu lapte in loc de ciocolata neagra.
Asaza blatul cu fundul in sus in forma in care l-ai copt si pune peste el mousse-ul de ciocolata neagra.
Niveleaza cat poti de bine si pune tava la congelator 15-20 de minute, cat sa se inchege macar suprafata.
Intre timp prepara si mousse-ul de ciocolata cu lapte, toarna-l peste cel de ciocolata neagra si niveleaza bine. Pune tortul la frigider cateva ore, apoi scoate-l din forma si decoreaza-l cu glazura de ciocolata si cateva bombonele de ciocolata.
Glazura se face foarte simplu topind la baie de abur sau in cuptorul cu microunde ciocolata, smantana pentru frisca si uleiul.
De data asta am facut doua glazuri, pentru ca mi-au ramas bucati de ciocolata neagra si cu lapte, dar voi puteti face doar din ciocolata neagra sau cu lapte.
Poti incerca si tort cu mousse de caise, mousse de ciocolata alba si vanilie, tort de ciocolata cu mousse de fructe de padure sau tort cu mousse de capsuni. Pofta buna!
Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromataIncearca o reteta simpla si delicioasa de salata de linte cu legume proaspete, perfecta pentru un pranz usor sau o cina...
Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasaIti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna,...
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii