autor:

cretu_veronica22

» » , Retete de Craciun, Torturi

Tort de ciocolata cu mousse de fructe de padure

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 decembrie 2014

Ingrediente
Blat:, 5 oua, 60 gr zahar, 50 gr ciocolata, 2 linguri de faina, 2 linguri de amidon, 3 linguri de cacao, 1 praf de copt, , Buline, 350 gr branza dulce, 80 gr nuca de cococs, 100 gr zahar, 2 galbenusuri, 4 linguri rase de amidon, , Crema:, 600 ml frisca, 300 gr fructe de padure, 200 gr zahar, 10 gr gelatina, , Glazura de cacao:, 200 ml apa, 230 gr zahar, 150 ml frisca, 75 gr cacao, 10 gr gelatina

Dificultate: Medie Timp: 4h

3 voturi

Mod de preparare

Buline:

Amestecam toate ingredientele si formam bile(daca compozitia iese mai moale-poate branza nu a fost suficient de scursa mai adaugam 1-2 linguri de nuca de cocos).Bilele de branza se aseaza in forma de tort care a fost tapetata cu ulei si faina.

Blat:

Galbenusurile de freaca spuma cu zaharul,adaugam cacaua si ciocolata topita si racorita.Incorporam faina si praful de copt . Albusurile batute spuma se incorporeaza amestecand usor pana se omogenizeaza.Turnam amestecul peste buline si dam la cuptor la foc mic pentru 45-50 min.

Scoatem blatul din forma dupa ce s-a racit aproape complet.

Crema:

Fructele de padure si zaharul se pun intr-o craticioara si se fierb 15 min dupa care se lasa sa se raceasca bine.Gelatina se hidrateaza si se topeste apoi se adauga peste fructe si totul se amesteca cu frisca batuta .

Blatul se pune pe un platou si in jurul lui se fixeaza un inel detasabil..Crema se intinde in strat uniform peste blat si se lasa la rece 2-3 ore.

Glazura:

Apa cu zaharul,frisca si cacaua se amesteca intr-un vas si se pune pe foc mic pana se topeste zaharul.Se da deoparte si gelatina hidratata se adauga in amestecul cald.Amestecam rapid pentru a se dizolva toata gelatina.Se lasa sa se raceasca amestecand mereu in ea .Cand este rece dar inca fluida se toarna peste tort. si se la lasa la rece din nou 8-10 ore.

Se scoate usor inelul din jurul tortului dupa ce am trecut cu lama unui cutit in jurul tortului pentru a-l desprinde de peretele inelului.Am decorat cu cateva bucatele de ciocolata pe care le-am facut astfel:am topit o ciocolata fina cu lapte,am intins pe o hartie de copt cateva forme neregulate in strat subtire peste care am pus bombonele decorative aurii si le-al dat la rece.Cand am avut nevoie le-am desprins de pe hartie ,le-a rupt si le-am fixat in glazura.

Am adaugat la decor si cateva bomboane de ciocolata si fructe de padure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu mousse de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Este un tort foarte rapid de gatit si foarte gustos. Preparam, mai intai, siropul in felul urmator:

21 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Tort de Punci Aniversar

Tort de Punci Aniversar

Incepem in a prepara punciul: punem la foc vinul impreuna cu feliile de portocala, scortisoara, semintele

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

3 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 60 gr zahar
  • 50 gr ciocolata
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de amidon
  • 3 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • Buline
  • 350 gr branza dulce
  • 80 gr nuca de cococs
  • 100 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri rase de amidon
  • Crema:
  • 600 ml frisca
  • 300 gr fructe de padure
  • 200 gr zahar
  • 10 gr gelatina
  • Glazura de cacao:
  • 200 ml apa
  • 230 gr zahar
  • 150 ml frisca
  • 75 gr cacao
  • 10 gr gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu mere