Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Portii
4-5
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Orez cu carne de porc

Ingrediente

  • 400-500 g carne de porc (pulpa)
  • 300 g orez
  • 6-7 linguri de ulei
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • sare si piper
  • 900 ml apa sau supa de legume
  • patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

Va promit ca acesta este cel mai bun orez cu carne de porc. Este reteta pe care o facea bunica, atat de simpla si grozav de buna. Il mai prepara si cu carne de pasare, era minunat si ceream mereu inca o portie in plus.

Taiem carnea de porc ( pulpa am folosit eu) cubulete mai mici si o punem la prajit impreuna cu uleiul, la foc mic, in vasul in care vom prepara orezul. Acoperim cu un capac si lasam sa se gateasca la foc mic pana se rumeneste frumos.

Apoi scoatem carnea pe o farfurie si adaugam ceapa tocata si morcovul dat pe razatoarea mica. Cand acestea s-au inmuiat, adaugam si orezul si il calim un minutel si pe el. Adaugam ardeiul tocat cubulete, carnea, saram si piperam dupa gust si adaugam apa sau supa, calde. Acoperim cu capacul si fierbem la foc mic in jur de 20 de minute sau pana cand orezul este gatit.

Stingem focul, lasam la odihnit vreo 10 minute si adaugam si patrunjelul proaspat tocat. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi