autor:

autor

» » Delicii sanatoase de la bloggeri

Tort cu mousse de caise, mousse de ciocolata alba si vanilie

    Reteta postata pe: 29 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 29 iulie 2014

Ingrediente
Baza si lateralele (piscot), 4 oua medii, 100 gr Green Sugar, 100 gr faina, 1/2 lingurita de tartar, 1 praf de sare, 1 lingura apa calda, 1/2 lingurita extract de vanilie, , Frangipane cu zmeura, 80 gr migdale, 70 gr unt, 1 ou, 70 gr Green Sugar, 1 lingurita extract de vanilie, 1 lingurita amaretto, 200 gr zmeura, , Mousse de ciocolata alba si piersici, 200 gr ciocolata alba, 500 ml smantana pentru frisca, 10 gr gelatina, 200 gr piure de caise, 1 pastaie de vanilie, 1 lingurita Green Sugar lichid, 1 lingurita zahar praf, , Decor, bomboane rafaello sau de ciocolata alba, caise, ciocolata alba rasa

Dificultate: Redusa Timp: 2h 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Pentru baza procedam ca si la reteta de piscoturi. Pregatim tava mare de la cuptor cu hartie de copt. Deasemenea tapetam cu hartie de copt si o tava rotunda de tort de diametru 20-23 cm. Preincalzim cuptorul la 200 de grade.



Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu 60 grame de zahar Green Sugar la viteza mare pana cand se albesc si isi tripleaza volumul. Miscoram putin viteza si adaugam apa si vanilia, apoi marim din nou viteza si mai mixam 1-2 minute pana cand amestecul redevine spumos. Deasupra galbenusurilor cernem faina si o lasam asa.



Albusurile le mixam usor impreuna cu praful de sare. Cand incep sa devina spumoase adaugam crema de tartar si marim putin viteza mixerului. Continuam sa mixam pana cand obtinem o spuma ferma. Adugam treptat restul de zahar (cele 40 de grame zahar Green Sugar) si mai mixam pana cand zaharul e complet topit.



Amestecam cele doua compozitii. Punem 1/4 din albusuri peste mixul de galbenusuri si-l incorporam usor pana cand obtinem un amestec omogen. Adaugam si restul de albus si amestecam usor cu miscari de jos in sus.



Punem o parte din compozitie in tava de tort astfel incat sa formam o baza subtire. Restul de aluat il punem intr-un pos cu varful rotund cu diametru de 1cm aproximativ. Cu ajutorul lui formam cinci fasii unite de-a-lungul tavii mari. Lasam putin spatiu si mai formam inca 5 fasii, procedam la fel pana cand terminam complet aluatul. Presaram zahar pudra din abundenta peste fasii apoi le bagam la cuptor.



Coacem blatul si fasiile timp de aproximativ 10-12 minute pana cand sunt rumenite frumos. Scoatem tavile din cuptor. Fasiile din tava mare le punem pe lateralele tavii rotunde, astefel incat sa formam o bordura in mijlocul careia vom pune umplutura.



Frangipane cu zmeura. Macinam fin migdalele in robot. Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul Green Sugar. Adaugam oul si mixam bine pana la omogenizare. La final adaugam migdalele macinate, extractul de vanilie si amaretto si omogenizam usor. Punem compozitia in tava rotunda peste piscot. Acoperim lateralele cu folie de aluminiu si coacem tortul pentru 25-30 de minute pana cand stratul de frangipane se rumeneste usor. Lasam la racit.



Mousse de ciocolata alba si piersici. Piureul de caise il obtinem din aproximativ 300 gr caise coapte. Turnam apa fierbinte peste caisele spalate bine. Dupa 4-5 minute putem sa le curatam de coaja si sa le transformam in piure cu ajutorul blenderului.



Topim ciocolata alba impreuna cu 200 ml frisca lichida pe foc mic. Adaugam semintele de la pastaia de vanilie iar cand amestecul e omogen oprim focul.

Punem gelatina la hidratat in 50 ml apa rece. Restul de 300 ml smantana pentru frisca ii batem bat impreuna cu o lingurita de zahar vanilat. Punem o treime din gelatina hidratata in crema de ciocolata alba. Restul de gelatina il punem peste piureul de caise caldut apoi adaugam si lingurita de Green Sugar lichid. Amestecam bine cele doua compozitii pentru ca se se topeasca gelatina.



Impartim frisca batuta in doua. O parte o adaugam in crema de ciocolata alba cu miscari usoare de jos in sus, iar cealalta parte o punem peste crema de caise si amestecam la fel de usor.



Turnam mousse-ul de ciocolata alba peste stratul de frangipane racit si dam tortul la rece pentru cel putin o ora pana se intareste mousse-ul de ciocolata alba apoi putem sa adaugam si mousse-ul de caise.



Ornam tortul doar dupa ce s-au intarit bine mousse-urile, preferabil a doua zi. Eu l-am ornat simplu cu caise si bomboane de ciocolata alba. Va invit la o felie generoasa si delicioasa de tort!



Reteta pregatita de Paula, @enjoydessert.blogspot.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de caise, mousse de ciocolata alba si vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Delicii sanatoase de la bloggeri
Dulceata de zmeura cu zero calorii

Dulceata de zmeura cu zero calorii

Ce poate fi mai placut decat sa culegi zmeura proaspata din gradina si sa faci o bunatate de dulceata

0 voturi    1 comentariu
2h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tarta delicioasa cu zmeura

Tarta delicioasa cu zmeura

Astazi am preparat o tarta foarte usoara de zmeura, perfecta pentru zilele toride. In plus, am renuntat

0 voturi    1 comentariu
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silvia Varadi , 15 iulie 2015

    Ok. nu mai este nevoie,am vazut reteta cu piersici,copi peste si gata.

  • Fara foto

    Silvia Varadi , 15 iulie 2015

    Acum ma lamureste si pe mine cineva?in titlu retetei este mousse de caise ,iar la preparare zice piersici?

  • Fara foto

    Georgeta Popa , 30 noiembrie 2014

    Turcu Loredana Foloseste 1 lingurita zeama de lamiie in loc de Tartar (este praf de struguri acri care are rolul de a intari albusurile cind le bati) are acelasi efect.

    • Fara foto

      Turcu Loredana , 18 octombrie 2014

      tartar sau gelatina

    • Fara foto

      MNicu Brumar , 30 august 2014

      imi puteti spune cate ceva despre ”tartar”, de unde se poate procura ?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 august 2014

      o minunatie..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 40 min

4 voturi

Ingrediente

  • Baza si lateralele (piscot)
  • 4 oua medii
  • 100 gr Green Sugar
  • 100 gr faina
  • 1/2 lingurita de tartar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura apa calda
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • Frangipane cu zmeura
  • 80 gr migdale
  • 70 gr unt
  • 1 ou
  • 70 gr Green Sugar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita amaretto
  • 200 gr zmeura
  • Mousse de ciocolata alba si piersici
  • 200 gr ciocolata alba
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 10 gr gelatina
  • 200 gr piure de caise
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita Green Sugar lichid
  • 1 lingurita zahar praf
  • Decor
  • bomboane rafaello sau de ciocolata alba
  • caise
  • ciocolata alba rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

o minunatie..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Delicii sanatoase de la bloggeri

Aperitive festive Aperitive festive

Bărcuţe cu brânză, ridichi-flori de cireş, castraveţi sculptaţi, toate menite să îi încânte pe cei mici

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Tarta cu piersici si rodie, fara zahar Tarta cu piersici si rodie, fara zahar

Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius. Taiem foietajul in forma dreptunghiulara (sau in orice alta forma, important e sa va placa

2 voturi    3 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Aperitive festive