autor:

Simona_Georgescu

» » , , Dulciuri diverse, Retete de Craciun, Torturi

Tort Ombre

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2020

Ingrediente
Pentru blat(tava 22 cm):, 4 albusuri, 1 praf mic de sare, 80 gr zahar alb, 2 linguri apa rece, 3 linguri ulei de floarea soarelui, 3 linguri faina alba, 4 linguri fulgi de nuca de cocos, 3-4 picaturi esenta naturala din nuca de cocos, Pentru crema:, 600-650 gr zmeura(congelata am folosit eu), 150 gr zahar alb, 600 gr smantana pentru frisca, 200 gr ciocolata alba, 3 galbenusuri de ou, 150 ml lapte dulce, 1 plic gelatina granule+50 ml apa rece, 1 lingurita colorant natural din sfecla rosie, Pentru decor: zmeura

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza la viteza mare pana obtinem o bezea ferma. Se reduce viteza mizerului, se adauga apa, esenta de cocos si uleiul in fir subtire. In vasul robotului(planetar am folosit eu) se adauga faina cernuta si nuca de cocos. Se amesteca cu o spatula, cu miscari ample, de jos in sus, pentru a scoate cat mai putin aer din albusuri. Se coace blatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt(eu am folosit una din silicon), la temperatura de 150-160 grade pentru 25-30 minute. Se lasa blatul in tava timp de 10 minute, apoi se scoate pe un grilaj si se lasa sa se raceasca complet.

Pentru crema:

•Gelatina se pune la hidratat in apa rece 10 minute. Se dizolva in cuptorul cu microunde pentru 15-20 secunde sau pe flacara mica a aragazului.

•Ciocolata se topeste pe baie de aburi.

•Galbenusurile se mixeaza pe baie de aburi cu 50 gr zahar pana se albesc si isi tripleaza volumul. Laptele firbinte se adauga treptat peste spuma de galbenusuri. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba la foc mic 2-3 minute. Se adauga gelatina si ciocolata alba topita si se amesteca. Se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Mai amestecam din cand in cand in compozitie.

•Frisca rece de la frigider, se bate spuma cu 50 gr zahar.

•Zmeura se pune intr-o craticioara pe foc impreuna cu restul de 50 gr zahar. Se lasa la fiert 5-10 minute. Se pasireaza cu un robot de mana. Se strecoara printr-o sita, se lasa sa se raceasca.

Crema de galbenusuri se imparte in mod egal in trei castroane. Eu am folosit un cantar electronic de bucatarie. Impartim la fel de egal si frisca batuta. Se amesteca usor cu o spatula. In fiecare castron cu crema urmeaza sa punem piure-ul de zmeura. In cel care dorim sa fie mai deschis la culoare punem mai putin, in urmatorul mai mult, iar in cel mai aprins punem cel mai mult piure. Pentru ca nu obtinut o culoare favorabila de roz, am ales ca in crema cea mai aprinsa sa pun si putin colorant natural rosu sub forma de pulbere din sfecla rosie. Colorantul asta face minuni si in plus este si natural.

Asamblare: montam in inel pentru asamblat tortul sau putem sa folosim tava in care am copt blatul. Se pune blatul si primul strat de crema, adica cea mai deschisa la culoare. Se da tava la frigider pentru 30 minute. Se pune urmatorul strat de crema, se da tava din nou la frigider pentru 30 minute, iar la urma de tot se pune crema cea mai intens colorata. Se da tava la frigider pentru 3-4 ore sau de preferat pana a doua zi. Se detanseaza inelul si se decoreaza tortul dupa preferinte. Eu am folosit zmeura congelata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ombre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu frisca

Tort de mere cu frisca

Merele se curata de coaja si se scoate mijlocul fara a le taia.Se pun intr-o cratita cele 6 linguri

35 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Pentru crema de zahar, ouale se bat impreuna cu 150 gr zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi

5 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat(tava 22 cm):
  • 4 albusuri
  • 1 praf mic de sare
  • 80 gr zahar alb
  • 2 linguri apa rece
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri faina alba
  • 4 linguri fulgi de nuca de cocos
  • 3-4 picaturi esenta naturala din nuca de cocos
  • Pentru crema:
  • 600-650 gr zmeura(congelata am folosit eu)
  • 150 gr zahar alb
  • 600 gr smantana pentru frisca
  • 200 gr ciocolata alba
  • 3 galbenusuri de ou
  • 150 ml lapte dulce
  • 1 plic gelatina granule+50 ml apa rece
  • 1 lingurita colorant natural din sfecla rosie
  • Pentru decor: zmeura

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,apoi adaugam galbenusurile, amestecand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu lapte de cocos Tort cu lapte de cocos

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de lapte si ciocolata
Cookie Settings