autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cutie cadou

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2020

Ingrediente
Capacul de ciocolată:, 110 g cuvertură de ciocolată neagră,, , Blat:, 90 g morcov,, 500 ml apă,, 6 ouă L,, Un praf de sare,, 5 ml îndulcitor,, 1 lingură zeamă de lămâie,, 9 linguri făină (180 g),, 95 ml ulei,, 5 g pudră de vanilie,, 10 g praf de copt Dr. Oetker,, , Crema de ness:, 125 g cremă mascarpone,, 200 ml frișcă lichidă,, 3 lingurițe cacao Dr. Oetker,, 1 linguriță ness,, , Decor:, 200 ml frișcă lichidă,, 250 g cremă mascarpone,, 1 linguriță colorant natural pudră roșu,, 1 linguriță apă fierbinte,, bezele,, pătrățele de ciocolată (Schogetten),, marshmallow,, bomboane cu lichior,, margaretă cu frunze de napolitană Dr. Oetker,, fluture de napolitană,, inimioare și perle de zahăr Dr. Oetker

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Aveam de multă vreme dorința de a face un tort-cutie cadou și mă tot gândeam cu ce să-l umplu: cu flori, cu bomboane? Iar Valentine’s Day a fost ocazia perfectă să le fac părinților mei o surpriză: le-am cumpărat flori și bomboane, dar până am făcut eu tortul, s-a cam înjumătățit cutia de bomboane, așa că am umplut tortul cu bezele, ciocolată, marshmallow și doar câteva bomboane. Ai mei au fost foarte încântați de tort.







Mod de pregătire:

Mai întâi se pregătește capacul de ciocolată. Este bine să-l pregătiți cu o zi înainte, ca să-i acordați timpul și atenția necesare. Se topește cuvertura de ciocolată neagră, pe baie de abur, apoi se toarnă într-o pe baza formei de copt inimioară (folosiți doar baza, dacă folosiți o formă de copt de tașabilă) pregătită cu foaie de copt. Se lasă pe masă la răcit aprox 10 minute, apoi se dă la congelator, unde se ține până la utilizare.



Blatul: se curăță morcovii, se spală, se taie cât mai mărunt și se pun la fiert în aprox 500 ml apă, însă e posibil să mai trebuiască să completați cu apă la fierbere, ai mei au fiert tare greu. Se lasă la răcit, se scurg de apă și se pasează cu o furculiță.

Se bat spumă albușurile împreună cu un praf de sare, zeamă de lămâie și îndulcitorul. Se adaugă gălbenușurile, morcovii și uleiul, continuând amestecarea cu mixerul. Apoi se adaugă făina, vanilia pudră și praful de copt și de aici se amestecă ușor, cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată. Se toarnă într-o formă de copt inimioară pregătită cu foaie de copt și se coace până trece testul scobitorii (aprox 30 min, la foc mediu, în funcție de cuptorul fiecăruia).



Crema de ness: se bat cu mixerul crema mascarpone cu frișca lichidă, se adaugă apoi și cacaoa și nessul, omogenizând.



Montare: se taie blatul în două foi. Se umple cu crema de ness, iar înainte de a adăuga capacul, se decupează din el porțiunea din stânga. Bucata de blat decupată se taie fâșii, cu acestea se înalță tortul, pentru a da senzația de cutie, delimitând marginile.



Decor: se bat cu mixerul crema mascarpone cu frișca lichidă și colorantul roșu desfăcut într-o linguriță de apă fierbinte. Se îmbracă tortul și se nivelează. Se umple cutia cu bezele, marshmallow, bomboane cu lichior, iar pe partea dreapta pătrățele de ciocolată.

Se scoate capacul de ciocolată al cutiei de la congelator și se decorează după gust.

Se dă la frigider până la servire.





Porţii: 12

Timp de coacere: 30 min;

Timp de pregătire: 3h



Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/tort-cutie-cadou.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cutie cadou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu fructe si branza de vaci

Tort cu fructe si branza de vaci

Aprindem aragazul. Este foarte important ca temperatura din cuptorul de coacere sa fie la 180 de

5 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort cu crema de lamaie

Tort cu crema de lamaie

Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat apa si zaharul pana spuma

102 voturi    9 comentarii
5h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Simona , 06 iunie 2020

    Imi place tare mult, totul la acest tort.

  • Fara foto

    Relu , 17 mai 2020

    Foarte frumos si dulce.

  • Fara foto

    Sorina , 04 mai 2020

    Imi place, este foarte bun.

    • Fara foto

      Rodica , 12 aprilie 2020

      Foarte bun, frumos,delicios, iam,iam.FELICITARI !pentru acest minunat tort.

    • Fara foto

      Sonia , 21 martie 2020

      Wauuu, ingenioasa idee pentru acest minunat tort.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Capacul de ciocolată:
  • 110 g cuvertură de ciocolată neagră,
  • Blat:
  • 90 g morcov,
  • 500 ml apă,
  • 6 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • 9 linguri făină (180 g),
  • 95 ml ulei,
  • 5 g pudră de vanilie,
  • 10 g praf de copt Dr. Oetker,
  • Crema de ness:
  • 125 g cremă mascarpone,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 3 lingurițe cacao Dr. Oetker,
  • 1 linguriță ness,
  • Decor:
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 1 linguriță colorant natural pudră roșu,
  • 1 linguriță apă fierbinte,
  • bezele,
  • pătrățele de ciocolată (Schogetten),
  • marshmallow,
  • bomboane cu lichior,
  • margaretă cu frunze de napolitană Dr. Oetker,
  • fluture de napolitană,
  • inimioare și perle de zahăr Dr. Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Simona

Imi place tare mult, totul la acest tort.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Cheesecake cu fructe congelate Cheesecake cu fructe congelate

Mod de preparare pentru blat: se topeste untul la foc mic. Se maruntesc biscuitii, se toarna untul peste biscuiti, se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort trei ciocolate cu aroma de menta Tort trei ciocolate cu aroma de menta

Pentru blat: ouale intregi impreuna cu zaharul se mixeaza pana se deschid la culoare si se tripleaza in volum. Peste spuma de oua se

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de clementine si cappucino