autor:

Simona_Georgescu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu cafea, ciocolata si amarene

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 octombrie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 octombrie 2021

Ingrediente
Pt blat:250 gr faina alba, 1 praf de sare, 1/2 lingurita praf de copt+1/2 lingurita bicarbonat, 2 linguri cacao neagra, optional 1 lingurita scortisoara, 3 oua, 100 gr zahar brut, 3 linguri cu miere, 150 ml cafea tare expresso, 3 linguri ulei, Pt crema:, 3 galbenusuri, 200 gr zahar alb, 150 ml smantana pt frisca, 30 ml cafea espresso, 2 linguri amidon alimentar, 300 lapte, 1 plic gelatina granule, In plus: cirese amarene in sirop, Pt glazura:, 150 gr ciocolata neagra 50% cacao+, 200 ml smantana pt frisca, 20 ml cafea espresso

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Incepe sa pregatesti blatul de tort amestecand ingredientele uscate: faina, sarea, cacaua, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Separat, bate ouale intregi cu un praf de sare si zaharul brut.Amesteca ingredientele umede intr-o craticioara(mierea,uleiul, cafeaua). Peste ouale batute spuma pune ingredientele umede, amesteca cu un tel, iar la final pune si ingredientele uscate si amesteca cu o spatula. Pune aluatul de blat de tort intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Coace la 170 grade pentru 40 minute. Lasa sa se raceasca complet pe un gratar si taie blatul in doua.In tava in care ai copt blatul pune folie alimentara. Aseaza primul blat, il insiropezi cu siropul din borcanul cu cirese amarene. Peste blatul insiropat pune ciresele.
Pentru crema: direct intr-o cratita amesteca laptele rece,galbenusurile,zaharul si amidonul. Amesteca bine cu un tel si pune craticioara pe foc mic. In tot acest timp amesteci constant in craticioara sa nu se prinda crema. Este gata cand incepe sa se ingroase si da primul clocot. Pune folie alimentara peste crema si lasa sa se raceasca la frigider. Cat se raceste crema, bate frisca pana capata consistenta. Pune gelatina in 50 ml apa rece sa se hidrateze. Da pt cateva secunde la cuptorul cu microunde gelatina, pana se dizolva. Pune gelatina dizolvata peste crema rece de la frigider si mixeaza. Adauga la final frisca batuta si esenta de cafea. Daca nu aveti esenta de cafea puteti sa o inlocuiti cu o lingura de cafea solubila(ness). Pune crema peste blatul insiropat cu amarene. aseaza peste crema cel de-al doilea blat insiropat. Inveleste cu folie alimentara si da la frigider cel putin 4 ore sau peste noapte.
Inainte de servire glazureaza tortul. Rupe ciocolata in bucati mici, adauga peste ea smantana pentru frisca fierbinte. Amesteca cu un tel pana se dizolva ciocolata. Pentru decor imbraca cateva cirese amarene cu ciocolata. Pune glazura peste tort si da la frigider pana in momentul cand este servit tortul. Decoreaza cu aschii de ciocolata si cirese cu ciocolata. Enjoy!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea, ciocolata si amarene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pt blat:250 gr faina alba
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt+1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cacao neagra
  • optional 1 lingurita scortisoara
  • 3 oua
  • 100 gr zahar brut
  • 3 linguri cu miere
  • 150 ml cafea tare expresso
  • 3 linguri ulei
  • Pt crema:
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar alb
  • 150 ml smantana pt frisca
  • 30 ml cafea espresso
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 300 lapte
  • 1 plic gelatina granule
  • In plus: cirese amarene in sirop
  • Pt glazura:
  • 150 gr ciocolata neagra 50% cacao+
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 20 ml cafea espresso

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Retete

din Torturi

Tort Oreo Tort Oreo

Zdrobeste biscuitii in robot apoi amesteca-i cu untul topit. Pune biscuitii intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, presandu-i

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Opera Tort Opera

Blatul joconde: Pentru a obține acest blat, ori coci 3 foi pătrate sau dreptunghiulare mici, ori coci un blat subțire și mare,

0 voturi    0 comentarii
1h 42 min
Dulciuri diverse
Prajitura fina cu sfecla si crema de branza