Tort cu cafea, ciocolata si amarene

Incepe sa pregatesti blatul de tort amestecand ingredientele uscate: faina, sarea, cacaua, scortisoara.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu cafea, ciocolata si amarene

Ingrediente

  • Pt blat:250 gr faina alba
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt+1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cacao neagra
  • optional 1 lingurita scortisoara
  • 3 oua
  • 100 gr zahar brut
  • 3 linguri cu miere
  • 150 ml cafea tare expresso
  • 3 linguri ulei
  • Pt crema:
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar alb
  • 150 ml smantana pt frisca
  • 30 ml cafea espresso
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 300 lapte
  • 1 plic gelatina granule
  • In plus: cirese amarene in sirop
  • Pt glazura:
  • 150 gr ciocolata neagra 50% cacao+
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 20 ml cafea espresso

Mod de preparare

Incepe sa pregatesti blatul de tort amestecand ingredientele uscate: faina, sarea, cacaua, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Separat, bate ouale intregi cu un praf de sare si zaharul brut.Amesteca ingredientele umede intr-o craticioara(mierea,uleiul, cafeaua). Peste ouale batute spuma pune ingredientele umede, amesteca cu un tel, iar la final pune si ingredientele uscate si amesteca cu o spatula. Pune aluatul de blat de tort intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Coace la 170 grade pentru 40 minute. Lasa sa se raceasca complet pe un gratar si taie blatul in doua.In tava in care ai copt blatul pune folie alimentara. Aseaza primul blat, il insiropezi cu siropul din borcanul cu cirese amarene. Peste blatul insiropat pune ciresele.

Pentru crema: direct intr-o cratita amesteca laptele rece,galbenusurile,zaharul si amidonul. Amesteca bine cu un tel si pune craticioara pe foc mic. In tot acest timp amesteci constant in craticioara sa nu se prinda crema. Este gata cand incepe sa se ingroase si da primul clocot. Pune folie alimentara peste crema si lasa sa se raceasca la frigider. Cat se raceste crema, bate frisca pana capata consistenta. Pune gelatina in 50 ml apa rece sa se hidrateze. Da pt cateva secunde la cuptorul cu microunde gelatina, pana se dizolva. Pune gelatina dizolvata peste crema rece de la frigider si mixeaza. Adauga la final frisca batuta si esenta de cafea. Daca nu aveti esenta de cafea puteti sa o inlocuiti cu o lingura de cafea solubila(ness). Pune crema peste blatul insiropat cu amarene. aseaza peste crema cel de-al doilea blat insiropat. Inveleste cu folie alimentara si da la frigider cel putin 4 ore sau peste noapte.

Inainte de servire glazureaza tortul. Rupe ciocolata in bucati mici, adauga peste ea smantana pentru frisca fierbinte. Amesteca cu un tel pana se dizolva ciocolata. Pentru decor imbraca cateva cirese amarene cu ciocolata. Pune glazura peste tort si da la frigider pana in momentul cand este servit tortul. Decoreaza cu aschii de ciocolata si cirese cu ciocolata. Enjoy!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor