Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu blat cu gem de gutui

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • -6 oua de rata;
  • -4 linguri de zahar;
  • -250 gr.gem de gutui;
  • -1 lingura de cafea solubila;
  • -1 lingura de cacao;
  • -1 plic praf de copt;
  • -100 gr.unt,grasime 80%;
  • -4 linguri faina de grau;
  • -1 praf de sare.
  • Mod de preparare pentru crema:
  • -1 kg.smantana cu grasime 30%;
  • -5 linguri zahar;
  • -100 gr.dulceata de fructe de soc cu afine;
  • -1 lingurita cafea solubila.
  • Pentru ornat si insiropat:
  • -100 gr.ciocolata 74% cacao;
  • -200 ml.sirop din compot de prune.

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma densa.

Galbenusurile se pun ca zahar si se mixeaza cu un mixer de mana pana se obtine o crema.

Se unesc cremele de albusuri cu cele de galbenusuri,se adauga faina de grau in amestec cu praful de copt, cacaua, cafea solubila, gemul de gutui, untul topit si cu ajutorul unei spatule se omogenizeaza usor pana la incorporare completa.

Se pune hartie de copt intr-o tava detasabila cu diametrul de 23 cm.,se toarna compozitia in tava si se da tava la cuptorul incalzit,la foc potrivit pentru circa 50 minute.Se scoate tava din cuptor si se lasa pe aragaz pana se raceste.

Mod de preparare pentru crema:

Se pun in robot smantana, zaharul si se mixeaza la viteza mare pana se obtine o frisca suficient de tare.

Se iau cu o paleta circa 3 linguri de frisca si se amesteca cu dulceata de soc in amestec cu afine.

Se portioneaza blatul in trei foi,aproximativ egale.

Se pune intr-o tava o foaie de blat, se insiropeaza si se pune frisca cu dulceata.

Se asaza inca o foaie de blat,se insiropeaza.

Se mai iau trei linguri de frisca si se amesteca cu o lingurita de cafea solubila,se pune crema peste al doilea blat,se intinde in mod egal peste toata foaia.

Se aseaza si ultima foaie de blat, si se insiropeaza.

Se pune restul de frisca intr-un posh si se orneaza tortul dupa preferinte.

Se rup bucatele de ciocolata si se pun intr-o punguta de ceolofan,se pune punguta intr-o oala cu apa fierbinte si se lasa sa se topeasca,dupa care se fac forme pe o foaie de hartie de copt.Se lasa sa se intareasca ciocolata dupa care se asaza pe tort.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor