Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare.
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma densa.
Galbenusurile se pun ca zahar si se mixeaza cu un mixer de mana pana se obtine o crema.
Se unesc cremele de albusuri cu cele de galbenusuri,se adauga faina de grau in amestec cu praful de copt, cacaua, cafea solubila, gemul de gutui, untul topit si cu ajutorul unei spatule se omogenizeaza usor pana la incorporare completa.
Se pune hartie de copt intr-o tava detasabila cu diametrul de 23 cm.,se toarna compozitia in tava si se da tava la cuptorul incalzit,la foc potrivit pentru circa 50 minute.Se scoate tava din cuptor si se lasa pe aragaz pana se raceste.
Mod de preparare pentru crema:
Se pun in robot smantana, zaharul si se mixeaza la viteza mare pana se obtine o frisca suficient de tare.
Se iau cu o paleta circa 3 linguri de frisca si se amesteca cu dulceata de soc in amestec cu afine.
Se portioneaza blatul in trei foi,aproximativ egale.
Se pune intr-o tava o foaie de blat, se insiropeaza si se pune frisca cu dulceata.
Se asaza inca o foaie de blat,se insiropeaza.
Se mai iau trei linguri de frisca si se amesteca cu o lingurita de cafea solubila,se pune crema peste al doilea blat,se intinde in mod egal peste toata foaia.
Se aseaza si ultima foaie de blat, si se insiropeaza.
Se pune restul de frisca intr-un posh si se orneaza tortul dupa preferinte.
Se rup bucatele de ciocolata si se pun intr-o punguta de ceolofan,se pune punguta intr-o oala cu apa fierbinte si se lasa sa se topeasca,dupa care se fac forme pe o foaie de hartie de copt.Se lasa sa se intareasca ciocolata dupa care se asaza pe tort.
Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii