autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Dulciuri diverse, Retete de Craciun, Torturi

Tort cu blat cu gem de gutui

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 ianuarie 2021

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, , -6 oua de rata, , -4 linguri de zahar, , -250 gr.gem de gutui, , -1 lingura de cafea solubila, , -1 lingura de cacao, , -1 plic praf de copt, , -100 gr.unt,grasime 80%, , -4 linguri faina de grau, , -1 praf de sare., , Mod de preparare pentru crema:, , -1 kg.smantana cu grasime 30%, , -5 linguri zahar, , -100 gr.dulceata de fructe de soc cu afine, , -1 lingurita cafea solubila., , Pentru ornat si insiropat:, , -100 gr.ciocolata 74% cacao, , -200 ml.sirop din compot de prune.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare



Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma densa.



Galbenusurile se pun ca zahar si se mixeaza cu un mixer de mana pana se obtine o crema.



Se unesc cremele de albusuri cu cele de galbenusuri,se adauga faina de grau in amestec cu praful de copt, cacaua, cafea solubila, gemul de gutui, untul topit si cu ajutorul unei spatule se omogenizeaza usor pana la incorporare completa.



Se pune hartie de copt intr-o tava detasabila cu diametrul de 23 cm.,se toarna compozitia in tava si se da tava la cuptorul incalzit,la foc potrivit pentru circa 50 minute.Se scoate tava din cuptor si se lasa pe aragaz pana se raceste.



Mod de preparare pentru crema:



Se pun in robot smantana, zaharul si se mixeaza la viteza mare pana se obtine o frisca suficient de tare.



Se iau cu o paleta circa 3 linguri de frisca si se amesteca cu dulceata de soc in amestec cu afine.



Se portioneaza blatul in trei foi,aproximativ egale.



Se pune intr-o tava o foaie de blat, se insiropeaza si se pune frisca cu dulceata.



Se asaza inca o foaie de blat,se insiropeaza.



Se mai iau trei linguri de frisca si se amesteca cu o lingurita de cafea solubila,se pune crema peste al doilea blat,se intinde in mod egal peste toata foaia.



Se aseaza si ultima foaie de blat, si se insiropeaza.



Se pune restul de frisca intr-un posh si se orneaza tortul dupa preferinte.



Se rup bucatele de ciocolata si se pun intr-o punguta de ceolofan,se pune punguta intr-o oala cu apa fierbinte si se lasa sa se topeasca,dupa care se fac forme pe o foaie de hartie de copt.Se lasa sa se intareasca ciocolata dupa care se asaza pe tort.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • -6 oua de rata
  • -4 linguri de zahar
  • -250 gr.gem de gutui
  • -1 lingura de cafea solubila
  • -1 lingura de cacao
  • -1 plic praf de copt
  • -100 gr.unt,grasime 80%
  • -4 linguri faina de grau
  • -1 praf de sare.
  • Mod de preparare pentru crema:
  • -1 kg.smantana cu grasime 30%
  • -5 linguri zahar
  • -100 gr.dulceata de fructe de soc cu afine
  • -1 lingurita cafea solubila.
  • Pentru ornat si insiropat:
  • -100 gr.ciocolata 74% cacao
  • -200 ml.sirop din compot de prune.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

253 voturi    44 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

8 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort egiptean (reteta preluata de pe blogul Amaliei)