autor:

GabrielaG

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort Raffaello

Autor: GabrielaG (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GabrielaG (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2020

Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de:, ✔️7 ouă, ✔️7 linguri de zahar, ✔️7 linguri faina, ✔️Un plic praf de copt, ✔️Un praf de sare, ✔️O jumătate de linguriță esență de migdale, ✔️O lingura fulgi de cocos, , Pentru crema avem nevoie de:, ✔️350 grame ciocolata alba, ✔️350 ml frișcă lichida, , Pentru decor avem nevoie de:, ✔️Fulgi de cocos, ✔️Bomboane Raffaello, ✔️Fulgi de migdale, ✔️Mure sau alte fructe de pădure opțional, , Pentru sirop avem nevoie de:, ✔️200 ml apa, ✔️4 linguri zahar, ✔️Un praf zahar vanilat, ✔️Jumătate de esență de migdale

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore.

Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic (eu folosesc vegetala, dacă folosiți naturala aveți mai multa grija la ea sa nu se taie la mixare). Când aproape începe sa fiarbă o luam de pe foc și adăugăm ciocolata alba tăiată bucatele. Amestecam ușor pana când se topește și integrează complet, 2-3 minute. O lăsăm afara pana ajunge la temperatura camerei, după care punem în frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte dacă aveți cum sa o faceți cu o zi înainte. Eu am lăsat-o 3 ore și s-a bătut perfect.



După aceste câteva ore o scoatem și o mixam pana devine tare, la început cu o treapta inferioara și apoi mărind ritmul. După 7-10 minute de bătut va ajunge la o consistentă ok, dar depinde de frișcă și de cât de tare o doriți.



Ne vom ocupa de blat cât timp crema sta la rece acele 2-3 ore. Am folosit o formă de 20 cm. Separam albușurile de gălbenușuri, batem albușurile spuma cu un praf de sare după care adăugăm treptat zaharul pana de integrează complet. Adăugăm gălbenușurile, renunțăm la mixer și integram cu un tel sau o paleta. Adăugăm faina, praful de copt, esența de migdale și cocosul și omogenizam. Preîncălzim cuptorul la 170 de grade. Turnam într-o forma tapetata cu hârtie de copt și lăsăm aproximativ 25 de minute. Putem face testul scobitorii. Îl lăsăm și pe el sa se răcească cât mai lăsăm și crema.



Vom face și siropul punând apa la fiert cu zaharul, iar după ce da în fiert adăugăm esența de migdale și oprim.



După aceste câteva ore în care crema este rece și bătută iar blatul gata și răcit, vom felia blatul în 3 părți egale. Jumătate din crema o vom pune separat pentru ornat și jumătate vom folosi pentru a umple cele doua segmente de tort. Sunt suficiente cam 5 linguri de crema pe segment. E important sa opriti jumătate pentru ornat pentru a ieși aspectuos când veți pune cocosul.



Ornam și exteriorul cu crema rămasă, apoi presară cocos pana arata asa cum ne dorim.

Opțional puteti face și forme cu posul, pune bomboane sau fructe cum am pus eu. Presărați fulgi de migdale după gust pentru a fi mai apropiat de gustul Raffaello.



Lăsăm la frigider câteva ore
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Raffaello cu zmeura

Tort Raffaello cu zmeura

Batem albusurile spuma si cand devin ferme adaugam zaharul. Mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.

20 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Raffaello cu blat de krantz

Tort Raffaello cu blat de krantz

Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga miezul de nuca; se trage de pe foc si imediat se adauga

2 voturi    4 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • ✔️7 ouă
  • ✔️7 linguri de zahar
  • ✔️7 linguri faina
  • ✔️Un plic praf de copt
  • ✔️Un praf de sare
  • ✔️O jumătate de linguriță esență de migdale
  • ✔️O lingura fulgi de cocos
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • ✔️350 grame ciocolata alba
  • ✔️350 ml frișcă lichida
  • Pentru decor avem nevoie de:
  • ✔️Fulgi de cocos
  • ✔️Bomboane Raffaello
  • ✔️Fulgi de migdale
  • ✔️Mure sau alte fructe de pădure opțional
  • Pentru sirop avem nevoie de:
  • ✔️200 ml apa
  • ✔️4 linguri zahar
  • ✔️Un praf zahar vanilat
  • ✔️Jumătate de esență de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de GabrielaG
Inghetata cu arome fresh

Inghetata cu arome fresh

Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă, apoi adăugăm zaharul, ca la

1 vot    0 comentarii
40 min
Inghetate
Pandispan cu cirese si visine

Pandispan cu cirese si visine

Batem albușurile spuma, iar apoi adăugăm jumătate din cantitatea de zahar. Gălbenușurile împreună

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Limonada de pepene

Limonada de pepene

Lamaile se storc bine si se amesteca cu zaharul. Separat, pepenele se amesteca la blender si

1 vot    0 comentarii
20 min
Sucuri si compoturi de fructe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort Dobos fara coacere Tort Dobos fara coacere

Tort Doboș fără coacere (cu biscuiți), ușor de făcut și perfect pentru vara când cuptorul pornit e un chin. Pentru

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
TORT JOFFRE