Tort Raffaello

Vom incepe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider cateva ore.

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Tort Raffaello

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • ✔️7 ouă
  • ✔️7 linguri de zahar
  • ✔️7 linguri faina
  • ✔️Un plic praf de copt
  • ✔️Un praf de sare
  • ✔️O jumătate de linguriță esență de migdale
  • ✔️O lingura fulgi de cocos
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • ✔️350 grame ciocolata alba
  • ✔️350 ml frișcă lichida
  • Pentru decor avem nevoie de:
  • ✔️Fulgi de cocos
  • ✔️Bomboane Raffaello
  • ✔️Fulgi de migdale
  • ✔️Mure sau alte fructe de pădure opțional
  • Pentru sirop avem nevoie de:
  • ✔️200 ml apa
  • ✔️4 linguri zahar
  • ✔️Un praf zahar vanilat
  • ✔️Jumătate de esență de migdale

Mod de preparare

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore.

Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic (eu folosesc vegetala, dacă folosiți naturala aveți mai multa grija la ea sa nu se taie la mixare). Când aproape începe sa fiarbă o luam de pe foc și adăugăm ciocolata alba tăiată bucatele. Amestecam ușor pana când se topește și integrează complet, 2-3 minute. O lăsăm afara pana ajunge la temperatura camerei, după care punem în frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte dacă aveți cum sa o faceți cu o zi înainte. Eu am lăsat-o 3 ore și s-a bătut perfect.

După aceste câteva ore o scoatem și o mixam pana devine tare, la început cu o treapta inferioara și apoi mărind ritmul. După 7-10 minute de bătut va ajunge la o consistentă ok, dar depinde de frișcă și de cât de tare o doriți.

Ne vom ocupa de blat cât timp crema sta la rece acele 2-3 ore. Am folosit o formă de 20 cm. Separam albușurile de gălbenușuri, batem albușurile spuma cu un praf de sare după care adăugăm treptat zaharul pana de integrează complet. Adăugăm gălbenușurile, renunțăm la mixer și integram cu un tel sau o paleta. Adăugăm faina, praful de copt, esența de migdale și cocosul și omogenizam. Preîncălzim cuptorul la 170 de grade. Turnam într-o forma tapetata cu hârtie de copt și lăsăm aproximativ 25 de minute. Putem face testul scobitorii. Îl lăsăm și pe el sa se răcească cât mai lăsăm și crema.

Vom face și siropul punând apa la fiert cu zaharul, iar după ce da în fiert adăugăm esența de migdale și oprim.

După aceste câteva ore în care crema este rece și bătută iar blatul gata și răcit, vom felia blatul în 3 părți egale. Jumătate din crema o vom pune separat pentru ornat și jumătate vom folosi pentru a umple cele doua segmente de tort. Sunt suficiente cam 5 linguri de crema pe segment. E important sa opriti jumătate pentru ornat pentru a ieși aspectuos când veți pune cocosul.

Ornam și exteriorul cu crema rămasă, apoi presară cocos pana arata asa cum ne dorim.

Opțional puteti face și forme cu posul, pune bomboane sau fructe cum am pus eu. Presărați fulgi de migdale după gust pentru a fi mai apropiat de gustul Raffaello.

Lăsăm la frigider câteva ore

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor