Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,apoi adaugam galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare.
Adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt, cacaua, esenta si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2.
Jeleu: intr-o cratita adaugam fructele,apa si zaharul,punem pe foc amestecand ocazional pana ce se ingroasa ca un sos,adaugam gelatina hidratata.
Intre timp pregatim o caserola(mai mica ca tortul)de preferat tapetata cu folie alimentara(sa fie usor de scos)turnam jeleul strecurat si lasam sa se raceasca foarte bine.
Crema-mixam smantana cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si pufoasa,adaugam mascarponele si esenta,mixam pana ce se omogenizeaza.
Asamblare-pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam-adaugam crema (cu un posh am facut moate pe margine,adaugam 1/3 crema si deasupra jeleul,1/3 crema ,a 2 foaie de blat-insiropam-si moate de crema.
Dam la rece cateva ore dupa care decoram dupa plac.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii