Tort cu nuci, ciocolata si cafea

Reteta de tort cu nuci, ciocolata si cafea. Tort cu nuci, ciocolata si cafea reteta pas cu pas. Tort cu balt pufos cu nuci, crema de ciocolata si cafea. Retete de tort cu nuci. Retete de tort cu ciocolata. Retete de tort cu cafea. Retete de tort.

Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tort cu nuci, ciocolata si cafea

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 70 g nuca macinata
  • 70 g faina
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 40 ml cafea espresso
  • 130 ml ulei
  • 90 ml lichior de ciocolata
  • Crema:
  • 225 g ciocolata alba
  • 6 foi de gelatina
  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 50 ml lapte
  • 4 linguri lichior de ciocolata
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • 500 g branza de vaci fina
  • 8 linguri espresso rece
  • 2 lingurite ness
  • 20 biscuiti amarettini
  • 20 bezele
  • Bordura:
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

Reteta de tort cu nuci, ciocolata si cafea o pregatesc mai ales cand avem aniversari in familie. Este un tort delicios, aromat, pe gustul tuturor si se mananca mereu pana la ultima bucatica.

Pentru blat mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi adaugam uleiul incet, ca la maioneza. Mixam bine apoi adaugam cafeaua rece si lichiorul.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi le incorporam usor in crema de ou.

Amestecam faina cu praful de copt si nuca macinata si le incorporam usor in aluat.

Turnam aluatul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor, la 170 de grade C, aproximativ 40 de minute. Testam cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt. Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar.

Pentru crema amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar, lichiorul, ciocolata rupta bucati si laptele. Punem torul pe baie de abur si amestecam pana se ingroasa. Dam de pe foc.

Hidratam gelatina in apa rece ~5 minute.

Adaugam gelatina hidratata in crema de galbenusuri putin racorita (atat cat sa fie suportabila la deget) si amestecam pana se dizolva. Dam apoi la racit.

Dupa ce s-a racit mixam crema de galbenusuri cu branza de vaci pana se omogenizeaza.

Smantana pentru frisca o mixam cu cele 4 linguri de zahar pudra pana devine spumoasa. Adaugam apoi crema de branza in frisca batuta si amestecam usor pana se omogenizeaza.

Impartim crema in doua parti egale. In una din creme adaugam cafeaua amestecata cu 2 lingurite de ness si omogenizam.

Punem blatul racit pe un platou si montam un inel de tort in jurul lui.

Punem crema de branza peste blat iar apoi biscuitii rupti grosier. Urmeaza apoi bezele zdrobite in bucati mai mari.

Apasam putin cu mana si apoi acoperim cu crema de cafea.

Dam tortul la frigider peste noapte.

A doua zi ne ocupam de bordura. Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul, la foc mic. Taiem o fasie de folie pentru ambalat, din aceea cu buburuze (sau pocnitori). Intindem ciocolata topita pe o folie. Lasam sa se raceasca, doar atat cat sa nu mai curga.

Scoatem inelul din jurul tortului si ungem marginea cu putina frisca batuta. Montam folia cu ciocolata si dam la frigider pana se intareste.

Lasam 1 ora la frigider apoi indepartam usor folia. Ornam dupa preferinte si pricepere.

Incercati si voi reteta de tort cu nuci, ciocolata si cafea, este un deliciu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise