Tort cu migdale, cafea si frisca

Am pregatit cu mult drag pentru parintii mei, acest tort aniversar de nunta.

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu migdale, cafea si frisca

Ingrediente

  • Blaturi:
  • 6 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor (sau 5 linguri zahăr),
  • 100 g migdale măcinate,
  • 1 linguriță apă de flori de portocal,
  • 90 g făină,
  • 10 g praf de copt,
  • Pentru însiropat:
  • 400 ml apă,
  • 2 lingurițe estență de rom,
  • 3 ml îndulcitor,
  • Crema de cafea:
  • 100 g cremă mascarpone,
  • 150 ml smântână pentru frișcă,
  • 2 lingurițe cafea solubilă,
  • 1 linguriță cafea măcinată,
  • Decor:
  • 150 g cremă mascarpone,
  • 150 ml smântână pentru frișcă,
  • Colorant alimentar gel roșu,
  • Fire de busuioc,
  • Fire de mentă

Mod de preparare

Am pregătit cu mult drag pentru părinții mei, acest tort aniversar de nuntă, cu blat de migdale, cremă de cafea și multă frișcă, flori de frișcă, lăstari de busuioc și mentă.

Blaturile:

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, adaugi rând pe rând, gălbenușurile, migdalele. Apoi adaugi făina cu praful de copt treptat, amestecând de-acum cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată.

Torni aluatul în două forme de copt rotunde, de 18 cm diametru, pregătite cu hârtie de copt și le dai la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 25-30 de minute, la foc mic.

Le lași la răcit.

Pentru însiropat:

Fierbi cam un minute apa și îndulcitorul. Lași la răcit, apoi adaugi esența de rom.

Crema de cafea:

Bați cu mixerul frișcă, mai moale, apoi încorporezi mascarponele, cafeaua solubilă și cea măcinată și omogenizezi.

Montare și Decor:

Ajustezi capacele celor două blaturi (ca să absoarbă bine lichidul) și le însiropezi.

Adaugi crema de cafea cu un poș pentru a crea înălțime și volum. Apoi adaugi capacul tortului. Între timp, bați cu mixerul frișca, mai moale, apoi o amesteci cu mascarponele.

Îmbraci tortul în alb, apoi crema albă care îți rămâne o colorezi după plac, pentru a orna cu floricele. Decorezi tortul cu frunzulițe de mentă și de busuioc.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/05/tort-cu-migdale-cafea-si-frisca.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise