Tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea

Reteta de tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea. Tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea reteta pas cu pas. Tort cu nuci braziliene. Tort cu crema de ciocolata. Tort cu mousse de cafea. Retete de tort.

Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea

Ingrediente

  • Pentru blaturi:
  • 6 oua
  • 2 albusuri
  • un praf sare
  • 5 ml indulcitor
  • 7 g praf de copt
  • 90 g nuci braziliene macinate
  • 75 g faina
  • Pentru insiropat:
  • 400 ml apa
  • 1 plic ceai negru cu aromă de lichior Irish Cream
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100 g cuvertura de ciocolata neagra
  • 250 g mascarpone
  • 65 ml lapte
  • Pentru mousse de cafea:
  • 2 galbenusuri
  • un praf sare
  • 2,5 ml indulcitor
  • 200 ml lapte
  • 13 g amidon
  • 3 lingurițe cafea solubila
  • 3 foi (5 g) gelatina
  • 60 ml apa
  • Pentru decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • colorant alimentar gel (rosu, galben)
  • coacaze rosii

Mod de preparare

Reteta de tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea este una dintre prefetatele noastre. Este un tort absolut delicios, foarte gustos si aromat.

Blaturile: bati spuma, cu mixerul, albușurile, cu sarea și îndulcitorul. Adaugi pe rând gălbenușurile, praful de copt, nucile braziliene măcinate, omogenizând tot cu mixerul. Adaugi apoi făina și amesteci ușor cu o spatulă. Torni compoziția în două forme de copt de 18 cm diametru (unse cu ulei și pregătite cu hârtie de copt) și dai la cuptorul preîncălzit, pentru 22 de minute (sau până trec testul scobitorii), la foc mediu (150°C). Lași blaturile la răcit, apoi le tai în câte 2 foi.

Pentru sirop, pui apa la fiert,iar când clocotește, dai deoparte și adaugi plicul de ceai negru cu aromă de lichior Irish Cream. Lași la infuzat 10 minute, apoi arunci pliculețul. Are o aromă dulce, de cafea cu lichior, eu nu o îndulcesc, îmi place așa. O poți îndulci, dacă vrei.

Crema de ciocolată:

Topești cuvertura de ciocolată neagră pe baie de abur. Dai deoparte, lași la răcit, apoi adaugi puțin câte puțin mascarponele. Ciocolata fiind densă, se va întări crema, așadar o subțiezi cu lapte. Amesteci la început, cu o spatulă, iar la final o bați un pic cu mixerul, pentru o textură cremoasă.

Mousse de cafea:

Pui foile de gelatină la hidratat în 30 ml apă.

Pui într-o crăticioară gălbenușurile, laptele, sarea, îndulcitorul, amidonul și amesteci cu un tel. Pui amestecul pe foc mic, adaugi cafeaua solubilă dizolvată în 30 ml apă. Fierbi până se îngroașă ușor. Dai deoparte, lași la răcit doar până la 55 °C, moment în care adaugi gelatina hidratată și stoarsă ușor cu mâna, de apă. Amesteci bine și lași la răcit, ca să se închege ușor și să o poți așeza pe tort (să nu fie moale, apoasă, dar nici tare).

Pentru decor:

Bați frișca lichidă, cu mixerul, mai moale, adaugi mascarponele și omogenizezi. Îmbraci tortul în alb. Crema rămasă o colorezi în portocaliu și roșu, pentru a face diverse flori și ornamente. Decorezi cu coacăze roșii.

Incercati si voi reteta de tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea, este un deliciu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise