Tort cu cafea si crema de ciocolata

Reteta de tort cu cafea si crema de ciocolata. Tort cu cafea si crema de ciocolata reteta pas cu pas. Retete de tort cu cafea. Retete de tort cu crema de ciocolata. Retete de tort.

Timp pregatire
208 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu cafea si crema de ciocolata

Ingrediente

  • Decoratiuni:
  • 40 g cuvertura de ciocolata alba
  • folie de transfer pentru ciocolata
  • Blaturi:
  • 6 oua
  • Un praf de sare
  • 5 ml indulcitor
  • O lingurita coaja de lamaie
  • 100 g migdale macinate
  • 85 g faina
  • 7 g praf de copt
  • Pentru insiropat:
  • 400 ml apa
  • 3 lingurițe cu varf cafea macinata
  • 2,5 ml indulcitor
  • Crema de cafea:
  • 100 g mascarpone
  • 150 ml frișca lichida
  • 50 ml cafea
  • o lingurita rasa cafea solubila
  • Crema de ciocolata:
  • 75 g cuverturade ciocolata cu lapte
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri gin (optional)
  • Decor:
  • 150 g mascarpone
  • 250 ml frișc lichida
  • colorant alimentar gel

Mod de preparare

Reteta de tort cu cafea si ciocolata este foarte simplu de facut. Cu putina rabdare si un strop de pricepere, veti opbtine un tort frumos, delicios si foarte aromat.

Pentru decortaiuni pui ciocolata albă într-un poș, îl legi cu un elastic și îl scufunzi într-un ibric cu apă fierbinte. După ce s-a topit ciocolata, scoți poșul, îi tai vârful și desenezi pe o bucată de hârtie de copt inimioare. Aplici bucățele de folie de transfer și dai la frigider până la utilizare. Când vrei să decorezi, scoți folia de pe desene, o să rămână doar modelul acela frumos.

Blaturile: bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, adaugi rând pe rând, gălbenușurile, migdalele, coaja de lămâie. Apoi amesteci făina cu praful de copt și le adaugi lingură cu lingură, amestecând de-acum cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată.Torni aluatul în două forme de copt rotunde, de 18 cm diametru, cu hârtie de copt și le dai la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 28 de minute, la foc mic. Le lași la răcit.

Pentru însiropat: pregătești o cafea, la ibric, o îndulcești după plac, eu am folosit îndulcitor. Lași la răcit.

Ajustezi capacele celor două blaturi și le însiropezi cu cafea.

Crema de cafea: bați cu mixerul frișcă lichidă, mai moale, apoi o amesteci cu mascarponele. Pentru un gust intens, amesteci cafeaua solubilă în cafeaua lichidă (rămasă de la însiropat) și o adaugi la cremă. Omogenizezi.

Crema de ciocolata: topești pe baie de abur ciocolata cu lapte împreună cu laptele. Lași la răcit, adaugi ginul și amesteci.

Montare și Decor:

Pui crema de cafea cu un poș pentru a crea înălțime și volum, faci și un perete înalt, o margine, tot din cremă. Apoi torni crema de ciocolată îm mijloc, nivelând-o ușor prin înclinarea tortului. Dai la frigider 10 minute, să se închege.

Între timp, bați cu mixerul frișca lichidă, mai moale, apoi o amesteci cu mascarponele.

Scoți tortul de la rece, îl îmbraci în alb, apoi crema albă care îți rămâne o mai mixezi un pic, apoi o împarți în mai multe boluri pentru a le colora după plac.

Ornezi tortul cu flori, frunze și decorezi cu inimioarele de ciocolată.

Incercati si voi reteta de tort cu cafea si crema de ciocolata, este grozava!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise