autor:

Simona_Georgescu

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort trei ciocolate cu aroma de menta

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2020

Ingrediente
Pentru blat:, 3 oua, 3 linguri zahar alb, 1 praf mic de sare, 50 gr faina alba, 10 gr cacao neagra, Pentru crema:, 600 ml smantana pentru frisca+ 3 linguri zahar pudra, 120 gr ciocolata alba, 120 gr ciocolata cu lapte, 120 gr ciocolata neagra, 3 galbenusuri+3 linguri zahar alb, 250 ml lapte, 1 plic gelatina granule+50 ml sirop de menta facut in casa(trebuie sa fie rece, de la frigider)

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru blat: ouale intregi impreuna cu zaharul se mixeaza pana se deschid la culoare si se tripleaza in volum. Peste spuma de oua se adauga praful de sare, faina si cacaoa date priprin strecuratoare/cernute. Se amesteca cu o spatula cu miscari ample pana la incorporarea completa a ingredientelor. Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si captusit fundul cu folie de copt. Se da la cuptorul incins la 175-180 grade pentru 15-17 minute. Se lasa sa se raceasca usor, se scoate pe un grilaj si se lasa pana se raceste complet.

Pentru cele 3 creme: fiecare tip de ciocolata se rupe sau se taie in bucati, apoi se pune in castroane separate. Galbenusurile impreuna cu cele 3 linguri de zahar se mixeaza pana se deschid la culoare. Laptele se pune pe foc si se lasa pana ajunge in punctul de fierbere. Se adauga treptat, putin cate putin, laptele fierbinte peste spuma de galbenusuri. In tot acest timp amestecam cu un tel tip para. Punem tot amestecul inapoi in craticioara in care am fiert laptele si lasam compotizia sa fiarba 2-3 minute pana incepe sa se ingroase putin. Cu 5-10 minute inainte sa fie gata crema pune gelatina la fidratat in siropul de menta sau in apa, asta daca nu alegeti sa-l faceti cu aroma de menta. Dupa ce crema a fiert, oprim focul si punem in cratita gelatina hidratata. Amestecam cu telul pana gelatina se dizolva. Crema inca fierbinte se adauga in parti egale in fiecare castron cu ciocolata.

Eu am folosit un cantar electronic de bucatarie pentru o cat mai multa precizie si pentru a fi sigura ca straturile de ciocolata vor fi egale. Se amesteca cu telul in fiecare castron separat cu ciocolata. Daca nu s-a dizolvat complet ciocolata se poate da la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde. Dupa ce avem ciocolata dizolvata complet, lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Sub nici o forma nu se pun in frigider.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pana capata consistenta de „varfuri moi”. Adica, frisca nu trebuie sa fie batuta complet, sa fie ferma si sa se tina de tel. Trebuia sa aibă o consistenta usoara, sa lase urme usoare paletele, dar sa nu curga. La fel ca si mai devreme ne folosim de cantarul electronic. In fiecare castron cu ciocolata se pune o treime din cantitatea de frisca. Se amesteca cu telul pana la incorporarea completa. Procedam la fel cu fiecare tip de ciocolata.

Pentru asamblare: de preferat sa aveti in inel reglabil si folie de acetat. Daca nu, improvizati. Eu am folosit forma in care am copt blatul. O bucata de carton am invelit-o in folie de aluminiu. Am pus bucata de carton in interiorul formei de copt. Prima oara am pus blatul copt si racit. Peste blat am turnat mousse-ul de ciocolata neagra. Am miscat putin tava sa se aseze perfect crema. Am dat tava cu tortul la frigider pentru 30 minute. Daca aveti posibilitatea puteti sa puneti tortul in congelator pentru 15 minute. Se stabilizeaza mult mai rapid cremele la congelator, dar merge si la frigider. Urmeaza crema cu ciocolata cu lapte, se da din nou la frigider pentru 30 minute, apoi crema cu cioclata alba. Se lasa tortul de preferat pana a doua zi la frigider.

Se scoate marginea detasabila a formei de copt, apoi, cu grija inlaturam bucata de carton invelita in folie de aluminiu. Tortul nu necesita un decor foarte aglomerat. Este frumos prin faptul ca se vad straturile de ciocolata. Este extrem de aerat, nu are consistenata aceea de racitura, efectiv, se topeste in gura .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trei ciocolate cu aroma de menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tortul Îndrãgostitilor

Tortul Îndrãgostitilor

Pentru o zi specialã, cu multã dragoste :) 1)Bate bine ouãle cu zahãrul. Adaugã fãina, praful

5 voturi    5 comentarii
1h
Torturi
Cheesecake cu budinca de perle de tapioca fierte in suc de rodie, piure de kaki si frisca cu iaurt

Cheesecake cu budinca de perle de tapioca fierte in suc de rodie, piure de kaki si frisca cu iaurt

Se amesteca ingredientele pentru blat, apoi se toarna in forma circulara cu inel detasabil, se uniformizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar alb
  • 1 praf mic de sare
  • 50 gr faina alba
  • 10 gr cacao neagra
  • Pentru crema:
  • 600 ml smantana pentru frisca+ 3 linguri zahar pudra
  • 120 gr ciocolata alba
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • 120 gr ciocolata neagra
  • 3 galbenusuri+3 linguri zahar alb
  • 250 ml lapte
  • 1 plic gelatina granule+50 ml sirop de menta facut in casa(trebuie sa fie rece
  • de la frigider)

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Cheesecake cu fructe congelate Cheesecake cu fructe congelate

Mod de preparare pentru blat: se topeste untul la foc mic. Se maruntesc biscuitii, se toarna untul peste biscuiti, se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cheesecake cu alune de padure si unt de arahide Cheesecake cu alune de padure si unt de arahide

Pentru crusta: alunele de padure le-am maruntit intr-un robot de bucatarie. Am adaugat biscuitii si la fel am procedat si cu ei. Urmeaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de piscoturi cu cappuccino