Foi pentru prajituri: Reteta tradiționala de foi fragede cu amoniac, coapte pe dosul tavii. Foi pentru prajituri, reteta veche, economica si usor de preparat. Se pot face in avans si se pastreaza la rece chiar si doua saptamani. Le puteti umple cu mere, diverse creme, budinci sau gemuri.
Intr-un bol batem ouale cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat. Adaugam laptele si amestecam bine cu un tel sau o furculita pana se dizolva complet zaharul. Adaugam uleiul si amoniacul ( bicarbonat de amoniu) stin cu doua linguri de otet.
Apoi incorporam faina si formam un aluat potrivit de tare.
Il impartim apoi in 6 bucati (a cate 200-220 g fiecare) si intindem foi subtiri. Le asezam pe dosul tavii (30x33 cm), tapetata inainmte cu faina sau hartie de copt.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem fiecare foaie cate 13-15 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca usor.
Le asezam pe un gratar sa se raceasca si le putem umple cu crema preferata.
Poate fi crema de vanilie sau ciocolata, budinca sau orice crema la alegere.
Alte retete delicioase de foi: foi cu miere pentru prajituri sau foi cu cacao pentru prajituri. Cu aceste foi puteti face prajitura Lamaita, frageda si aromata. Pofta buna!
Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromataIncearca o reteta simpla si delicioasa de salata de linte cu legume proaspete, perfecta pentru un pranz usor sau o cina...
Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasaIti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna,...
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii
Cristina • 28 Iunie 2022, 20:59 Abia astept sa le încerc 🥰