Foi pentru prajituri. Foi fragede cu amoniac coapte pe dosul tavii

Foi pentru prajituri: Reteta tradiționala de foi fragede cu amoniac, coapte pe dosul tavii. Foi pentru prajituri, reteta veche, economica si usor de preparat. Se pot face in avans si se pastreaza la rece chiar si doua saptamani. Le puteti umple cu mere, diverse creme, budinci sau gemuri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Foi pentru prajituri. Foi fragede cu amoniac coapte pe dosul tavii

Ingrediente

  • 650 g faina
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ulei
  • 2 lingurite de amoniac
  • 2 linguri de otet
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de zahar vanilat

Mod de preparare

Intr-un bol batem ouale cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat. Adaugam laptele si amestecam bine cu un tel sau o furculita pana se dizolva complet zaharul. Adaugam uleiul si amoniacul ( bicarbonat de amoniu) stin cu doua linguri de otet.

Apoi incorporam faina si formam un aluat potrivit de tare.

Il impartim apoi in 6 bucati (a cate 200-220 g fiecare) si intindem foi subtiri. Le asezam pe dosul tavii (30x33 cm), tapetata inainmte cu faina sau hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem fiecare foaie cate 13-15 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca usor.

Le asezam pe un gratar sa se raceasca si le putem umple cu crema preferata.

Poate fi crema de vanilie sau ciocolata, budinca sau orice crema la alegere.

Alte retete delicioase de foi: foi cu miere pentru prajituri sau foi cu cacao pentru prajituri. Cu aceste foi puteti face prajitura Lamaita, frageda si aromata. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

C

Cristina • 28 Iunie 2022, 20:59 Abia astept sa le încerc 🥰

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise