Foi pentru prajituri. Foi fragede cu amoniac coapte pe dosul tavii

Foi pentru prajituri: Reteta tradiționala de foi fragede cu amoniac, coapte pe dosul tavii. Foi pentru prajituri, reteta veche, economica si usor de preparat. Se pot face in avans si se pastreaza la rece chiar si doua saptamani. Le puteti umple cu mere, diverse creme, budinci sau gemuri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Foi pentru prajituri. Foi fragede cu amoniac coapte pe dosul tavii

Ingrediente

  • 650 g faina
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ulei
  • 2 lingurite de amoniac
  • 2 linguri de otet
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de zahar vanilat

Mod de preparare

Intr-un bol batem ouale cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat. Adaugam laptele si amestecam bine cu un tel sau o furculita pana se dizolva complet zaharul. Adaugam uleiul si amoniacul ( bicarbonat de amoniu) stin cu doua linguri de otet.

Apoi incorporam faina si formam un aluat potrivit de tare.

Il impartim apoi in 6 bucati (a cate 200-220 g fiecare) si intindem foi subtiri. Le asezam pe dosul tavii (30x33 cm), tapetata inainmte cu faina sau hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem fiecare foaie cate 13-15 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca usor.

Le asezam pe un gratar sa se raceasca si le putem umple cu crema preferata.

Poate fi crema de vanilie sau ciocolata, budinca sau orice crema la alegere.

Alte retete delicioase de foi: foi cu miere pentru prajituri sau foi cu cacao pentru prajituri. Cu aceste foi puteti face prajitura Lamaita, frageda si aromata. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

C

Cristina • 28 Iunie 2022, 20:59 Abia astept sa le încerc 🥰

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise