Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tort Diplomat

Ingrediente

  • pentru blat (24 cm)
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 50 g amidon de porumb
  • un praf de sare
  • vanilie
  • sirop
  • 100 g zahar
  • 250 ml apa
  • vanilie
  • crema Diplomat
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 30 g gelatina
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 600 ml smantana pentru frisca (35 % grasime)
  • 600 g fructe la alegere
  • decor
  • 500 ml smantana pentru frisca (35% grasime)
  • 50 g zahar pudra
  • vanilie
  • capsuni proaspete
  • flori de soc

Mod de preparare

Intai ne ocupam de prepararea blatului si apoi a siropului.

Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma densa. Apoi adaugati si zaharul, putin cate putin mixand continuu. Bezeaua obtinuta trebuie sa fie densa si lucioasa. Incorporati apoi galbenusurile amestecate inainte cu vanilia si amestecati delicat cu o spatula de sus in jos. Incorporati apoi galbenusurile amestecate inainte cu aroma pe care ati ales-o si amestecati delicat cu o spatula, de sus in jos. La final inglobati si faina cernuta, amestecata cu amidonul.

Acoperiti cu hartie de copt o forma rotunda cu diametrul de 24 cm si transferati compozitia, niveland foarte bine. Incalziti cu cuptorul la 170 °C si coaceti blatul 35-40 de minute. Daca tinde sa se rumeneasca excesiv, acoperiti-l cu folie de aluminiu. Faceti testul cu scobitoarea si, daca iese curata, blatul e copt. Transferati-l pe un gratar sa se raceasca. Cand este rece complet, taiati-l in trei parti egale.

Siropul se prepara foarte simplu. Puneti intr-un vas pe foc apa si vanilia, amestecati pana cand se dizolva zaharul si apoi adaugati vanilia. Lasati la racit.

* Daca folositi fructe din compot, folositi sucul la insiropat blaturile.

Crema se prepara astfel. Intai hidratati gelatina exact asa cum scrie pe pliculet. Apoi mixati smantana pentru frisca si lasti-o deoparte la temperatura camerei. Taiati cubulete fructele ( eu am folosit capsuni proaspete, afine si coacaze rosii congelate, mure si ananas din conserva) si lasati-le sa se scurga foarte bine.

Puneti intr-un recipient metalic ouale intregi, zaharul si vanilia si bateti-le cu un tel. Asezati-le apoi la la baie de abur si gatiti, amestecand continuu. Cand compozitia a ajuns la 80-85 de grade C, luati vasul si lasati la racit cateva minute, apoi adaugati gelatina si amestecati bine pentru omogenizare. Lasati-o sa ajunga la temperatura camerei si apoi amestecat-i o cu frisca batuta. Incorporati delicat si fructele. Atentie insa la cele care pierd din culoare. Eu am incorporat decat ananasul iar restul le-am presarat peste crema.

Acum putem monta tortul. Asezam intr-un inel detasabil prima parte de blat, insiropam, punem o parte din crema si fructe, asezam a doua parte de blat, insiropam si adaugam peste restul de crema si fructe. Acoperim cu ultima parte de blat, insiropam usor, punem deasupra o folie alimentara si lasam cateva ore sau peste noapte la frigider sa se stabilizeze tortul.

Apoi se imbraca si decoreaza dupa imaginatie cu frisca batuta cu zaharul pudra si vanilie. Am ales capsuni, flori de soc proaspete si frunze de menta.

Este atat de bun si racoritor incat merita sa-l preparati macar o data. Eu l-am facut pentru ziua mamei mele si a fost foarte incantata. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi