Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tort Diplomat

Ingrediente

  • pentru blat (24 cm)
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 50 g amidon de porumb
  • un praf de sare
  • vanilie
  • sirop
  • 100 g zahar
  • 250 ml apa
  • vanilie
  • crema Diplomat
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 30 g gelatina
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 600 ml smantana pentru frisca (35 % grasime)
  • 600 g fructe la alegere
  • decor
  • 500 ml smantana pentru frisca (35% grasime)
  • 50 g zahar pudra
  • vanilie
  • capsuni proaspete
  • flori de soc

Mod de preparare

Intai ne ocupam de prepararea blatului si apoi a siropului.

Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma densa. Apoi adaugati si zaharul, putin cate putin mixand continuu. Bezeaua obtinuta trebuie sa fie densa si lucioasa. Incorporati apoi galbenusurile amestecate inainte cu vanilia si amestecati delicat cu o spatula de sus in jos. Incorporati apoi galbenusurile amestecate inainte cu aroma pe care ati ales-o si amestecati delicat cu o spatula, de sus in jos. La final inglobati si faina cernuta, amestecata cu amidonul.

Acoperiti cu hartie de copt o forma rotunda cu diametrul de 24 cm si transferati compozitia, niveland foarte bine. Incalziti cu cuptorul la 170 °C si coaceti blatul 35-40 de minute. Daca tinde sa se rumeneasca excesiv, acoperiti-l cu folie de aluminiu. Faceti testul cu scobitoarea si, daca iese curata, blatul e copt. Transferati-l pe un gratar sa se raceasca. Cand este rece complet, taiati-l in trei parti egale.

Siropul se prepara foarte simplu. Puneti intr-un vas pe foc apa si vanilia, amestecati pana cand se dizolva zaharul si apoi adaugati vanilia. Lasati la racit.

* Daca folositi fructe din compot, folositi sucul la insiropat blaturile.

Crema se prepara astfel. Intai hidratati gelatina exact asa cum scrie pe pliculet. Apoi mixati smantana pentru frisca si lasti-o deoparte la temperatura camerei. Taiati cubulete fructele ( eu am folosit capsuni proaspete, afine si coacaze rosii congelate, mure si ananas din conserva) si lasati-le sa se scurga foarte bine.

Puneti intr-un recipient metalic ouale intregi, zaharul si vanilia si bateti-le cu un tel. Asezati-le apoi la la baie de abur si gatiti, amestecand continuu. Cand compozitia a ajuns la 80-85 de grade C, luati vasul si lasati la racit cateva minute, apoi adaugati gelatina si amestecati bine pentru omogenizare. Lasati-o sa ajunga la temperatura camerei si apoi amestecat-i o cu frisca batuta. Incorporati delicat si fructele. Atentie insa la cele care pierd din culoare. Eu am incorporat decat ananasul iar restul le-am presarat peste crema.

Acum putem monta tortul. Asezam intr-un inel detasabil prima parte de blat, insiropam, punem o parte din crema si fructe, asezam a doua parte de blat, insiropam si adaugam peste restul de crema si fructe. Acoperim cu ultima parte de blat, insiropam usor, punem deasupra o folie alimentara si lasam cateva ore sau peste noapte la frigider sa se stabilizeze tortul.

Apoi se imbraca si decoreaza dupa imaginatie cu frisca batuta cu zaharul pudra si vanilie. Am ales capsuni, flori de soc proaspete si frunze de menta.

Este atat de bun si racoritor incat merita sa-l preparati macar o data. Eu l-am facut pentru ziua mamei mele si a fost foarte incantata. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise