autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort duo, cu nuci, cacao si crema de lamaie

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2020

Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de:, 6 ouă L,, Un praf de sare,, 5 ml îndulcitor,, 4 linguri ulei,, 4 linguri nucă măcinată,, 5 linguri făină,, 10 g praf de copt Dr. Oetker,, 1 lingură cacao Dr. Oetker,, , Pentru sirop:, 400 ml apă,, 1 lingură zahăr,, O linguriţă esenţă de rom Dr. Oetker,, , Pentru crema de lămâie:, 2 gălbenușuri,, 400 ml lapte,, Un praf de sare,, 45 g făină,, 5 ml îndulcitor,, 1 jumătate de linguriță esență de vanilie Dr. Oetker,, O linguriță coajă de lămâie,, 85 g unt,, 45 ml frișcă lichidă,, , Pentru decor:, 300 ml frișcă lichidă,, 1 linguriță colorant natural pudră lila,, 1 linguriță colorant natural pudră orange,, 2 lingurițe apă fierbinte,, 50 g cuvertură de ciocolată neagră,, 1 lingură lapte,, Fluturi de zahăr, după gust,, Fluturi de napolitană, după gust

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 55 min

1 vot

Mod de preparare

Tort feminin si in ton cu primavara, are două blaturi: unul de nucă, altul de cacao, cremă de lămâie, este decorat cu flori și fluturi.





Mod de preparare:

Blatul: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile şi uleiul. Se adaugă nuca măcinată, făina şi praful de copt, amestecând de-acum cu o spatulă, de jos în sus, pentru a aera compoziţia.

Se toarnă jumătate din compoziție în alt bol, pentru a o amesteca cu pudra de cacao.

Se toarnă acum cele două compoziții în două forme rotunde pregătite cu foaie de copt şi se coc la foc mic, aprox 30 de minute sau până trec testul scobitorii. Se lasă la răcit.



Crema: într-o crăticioară, se amestecă două gălbenușuri cu un praf de sare, îndulcitorul, laptele, esența de vanilie și făina. Se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroașă ca o budincă, amestecând mereu, să nu se lipească. Se dă de pe foc, se adaugă untul și coaja de lămâie. Se amestecă și se lasă la răcit. Se adaugă apoi frișca lichidă și se bate un pic cu mixerul până devine fină, cremoasă.



Siropul: se fierb apa cu zahărul, câteva minute, se ia focul, se adaugă esenţă de rom şi se lasă la răcit.



Montare: Se taie fiecare blat în două foi. Se ditribuie uniform crema de vanilie între foile de blat.



Pentru decorat: se bate frișca lichidă, până devine cremoasă, dar nu vârtoasă. O treime din frișcă rămâne albă și se îmbracă tortul cu ea. O treime din frișcă se amestecă împreună cu colorantul alimentar lila (desfăcut într-o linguriță de apă fierbinte), iar ultima treime cu colorant alimentar orange (desfăcut tot într-o linguriță de apă fierbinte).

Cuvertura de ciocolată împreună cu laptele se topesc pe baie de abur, se lasă la răcit, astfel încât glazura să devină vâscoasă, apoi se toarnă într-o pungă şi se prelinge pe tort, dar numai peste margine.

Cu frișca colorată mai devreme se umple două poșuri și se ornează tortul cu floricele. Se decorează cu fluturi de zahăr și de napolitană.





Pont: laptele adăugat la glazura de ciocolată îi va da o textură catifelată și vă va ajuta să nu se mai închege așa repede (care are tendința să se închege fiind încă fierbinte), în plus va curge frumos peste tort.



Porţii: 12

Timp de pregătire: 2h 30min

Timp de coacere: 25 min



Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/tort-duo-cu-nuca-cacao-si-crema-de.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort duo, cu nuci, cacao si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Marina , 18 aprilie 2021

    Wauuuu, foarte bun ,imi place cum ai decorat.

  • Florina , 21 martie 2020

    Wauu,wauuu, am ramas fara glas, ce tort minunat ai facut, FELICITARI

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 55 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 4 linguri ulei,
  • 4 linguri nucă măcinată,
  • 5 linguri făină,
  • 10 g praf de copt Dr. Oetker,
  • 1 lingură cacao Dr. Oetker,
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apă,
  • 1 lingură zahăr,
  • O linguriţă esenţă de rom Dr. Oetker,
  • Pentru crema de lămâie:
  • 2 gălbenușuri,
  • 400 ml lapte,
  • Un praf de sare,
  • 45 g făină,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 jumătate de linguriță esență de vanilie Dr. Oetker,
  • O linguriță coajă de lămâie,
  • 85 g unt,
  • 45 ml frișcă lichidă,
  • Pentru decor:
  • 300 ml frișcă lichidă,
  • 1 linguriță colorant natural pudră lila,
  • 1 linguriță colorant natural pudră orange,
  • 2 lingurițe apă fierbinte,
  • 50 g cuvertură de ciocolată neagră,
  • 1 lingură lapte,
  • Fluturi de zahăr
  • după gust,
  • Fluturi de napolitană
  • după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Marina

Wauuuu, foarte bun ,imi place cum ai decorat.

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort deliciu primavaratec