Reteta de tort cu nuci si crema de cafea. Tort cu nuci si crema de cafea reteta pas cu pas. Retete de tort cu nuci. Retete de tort cu crema de cafea. Retete de tort.
Reteta de tort cu nuci si crema de cafea este preferata sotușlui meu. Il fac mereu de ziua lui dar si cand avem pofta de ceva delicios.
Decoratiunile: desenezi formele dorite pe hartie de copt, cu ciocolata topita, decorezi si dai la frigider pana la utilizare.
Blatul: bati spuma albusurile cu sarea și îndulcitorul, adaugi gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Torni într-o formă inimă cu inel detașabil, cu foaie de copt. Coci la foc mic spre mediu, 30 min. Lași la răcit.
Pentru însiropat: faci o cafea mai slabă şi lași la răcit, adaugi îndulcitorul.
Crema de cafea: bați cu mixerul frișca lichidă, adaugi mascarponele, zahărul Bourbon, cacaoa și cafeaua.
Pentru crema albă: bați cu mixerul frișca lichidă, adaugi mascarpone, zahărul Bourbon.
Glazura oglindă: pui la fiert, pe foc mic, apa cu zahărul și laptele condensat, amesteci până se dizolvă zahărul. Torni peste ciocolata albă mărunțită, omogenizezi. Adaugi gelatina hidratată în 100 ml apă și stoarsă, omogenizând. Lași la răcit, adaugi colorant.
Montare: tai blatul în două foi, le însiropezi cu cafea, umpli cu crema de cafea. Îmbraci tortul în crema albă.
Decor: când glazura a căpătat consistența mierii, o torni pe tort. Decorezi cu goji și decorațiunile de ciocolată. Dai la frigider până la servire.
Va recomand din suflet aceasta reteta de tort cu nuci si crema de cafea, este un deliciu. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii