autor:

Petra

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Supa crema de pastarnac cu cardamom

Autor: Petra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Petra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2019

Ingrediente
2 radacina păstârnac, medii, 1 ceapă roşie, 1 lingură ulei de măsline, 400ml apă, 200ml lapte, smântână (opţional), sare, 2 linguriţe cardamom măcinat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Idila mea cu păstârnacul a început timid, cu chipsuri din această legumă la cuptor, apoi, anul trecut, fiind prinsă la Londra de un zbor anulat, am încercat una dintre faimoasele plăcinte englezeşti, în variantă vegetariană, însă, şi cu iz de Crăciun (se lăuda gazda; eram la mijlocul lui decembrie). O dragă prietenă care a lucrat în Regatul Unic mi-a confirmat că ei adoră păstârnacul. Şi... mi-am spus (pentru că deja mă îndrăgostisem de gustul său)... De ce nu se foloseşte mai mult la noi, mai ales că este omniprezent în grădini şi pe tarabele pieţelor?

Aşa am ajuns la această supă cremă, căci nu sunt o mare fană a supelor şi a ciorbelor. Dar pe cele deosebite le devorez. Şi aceasta se încadrează aici (sper să fiţi de acord).

Pentru 2 porţii sănătoase (multiplicaţi în funcţie de numărul persoanelor pentru care gătiţi), reţeta sună cam aşa:

Curăţaţi 2 păstârnaci de dimensiuni medii şi tăiaţi-i felii.

Apoi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe o ceapă roşie. Încălziţi ulei (am folosit de măsline) într-o tigaie, pe foc mediu, călind ceapa până când se rumeneşte, cam 4-5 minute.

Reduceţi la foc mic şi adăugaţi feliile de păstârnac în tigaie, până când se rumenesc uşor.

Adăugaţi 400ml apă într-o oală, la foc mediu, împreună cu 200ml lapte (sau lapte vegetal). Puteţi completa cu smântână, dacă doriţi o consistenţă şi mai cremoasă. Adăugaţi sare (după gust) şi 2 linguriţe cardamom măcinat. Lăsaţi amestecul să fiarbă, apoi reduceţi la foc mic şi adăugaţi păstârnacul rumenit şi ceapa călită. Lăsaţi pe foc până când păstârnacul devine moale (cam 20 minute).

Turnaţi întregul amestec în blender şi butonaţi până când obţineţi o cremă savuroasă.

Serviţi supa caldă, împreună cu lipii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de pastarnac cu cardamom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare,

10 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 radacina păstârnac
  • medii
  • 1 ceapă roşie
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 400ml apă
  • 200ml lapte
  • smântână (opţional)
  • sare
  • 2 linguriţe cardamom măcinat

Raporteaza reteta

Retete
de Petra
Mousse de ciocolata neagra

Mousse de ciocolata neagra

Ciocolata (am folosit ciocolată cu 52% cacao) se topeşte pe baie de aburi împreună cu o

1 vot    0 comentarii
25 min
Spume si creme dulci
Tarta cu doar 3 oua

Tarta cu doar 3 oua

Într-o seară m-am trezit că eram eu responsabilă cu pregătitul cinei şi trebuia să fac

2 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Supa crema de broccoli cu sticksuri de bacon