autor:

Petra

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Supa crema de pastarnac cu cardamom

Autor: Petra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Petra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2019

Ingrediente
2 radacina păstârnac, medii, 1 ceapă roşie, 1 lingură ulei de măsline, 400ml apă, 200ml lapte, smântână (opţional), sare, 2 linguriţe cardamom măcinat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Idila mea cu păstârnacul a început timid, cu chipsuri din această legumă la cuptor, apoi, anul trecut, fiind prinsă la Londra de un zbor anulat, am încercat una dintre faimoasele plăcinte englezeşti, în variantă vegetariană, însă, şi cu iz de Crăciun (se lăuda gazda; eram la mijlocul lui decembrie). O dragă prietenă care a lucrat în Regatul Unic mi-a confirmat că ei adoră păstârnacul. Şi... mi-am spus (pentru că deja mă îndrăgostisem de gustul său)... De ce nu se foloseşte mai mult la noi, mai ales că este omniprezent în grădini şi pe tarabele pieţelor?

Aşa am ajuns la această supă cremă, căci nu sunt o mare fană a supelor şi a ciorbelor. Dar pe cele deosebite le devorez. Şi aceasta se încadrează aici (sper să fiţi de acord).

Pentru 2 porţii sănătoase (multiplicaţi în funcţie de numărul persoanelor pentru care gătiţi), reţeta sună cam aşa:

Curăţaţi 2 păstârnaci de dimensiuni medii şi tăiaţi-i felii.

Apoi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe o ceapă roşie. Încălziţi ulei (am folosit de măsline) într-o tigaie, pe foc mediu, călind ceapa până când se rumeneşte, cam 4-5 minute.

Reduceţi la foc mic şi adăugaţi feliile de păstârnac în tigaie, până când se rumenesc uşor.

Adăugaţi 400ml apă într-o oală, la foc mediu, împreună cu 200ml lapte (sau lapte vegetal). Puteţi completa cu smântână, dacă doriţi o consistenţă şi mai cremoasă. Adăugaţi sare (după gust) şi 2 linguriţe cardamom măcinat. Lăsaţi amestecul să fiarbă, apoi reduceţi la foc mic şi adăugaţi păstârnacul rumenit şi ceapa călită. Lăsaţi pe foc până când păstârnacul devine moale (cam 20 minute).

Turnaţi întregul amestec în blender şi butonaţi până când obţineţi o cremă savuroasă.

Serviţi supa caldă, împreună cu lipii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de pastarnac cu cardamom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa-crema de mazare cu menta si biscuiti crocanti cu pesto rosso

Supa-crema de mazare cu menta si biscuiti crocanti cu pesto rosso

Pentru supa, pune ceapa cu cartoful, usturoiul si zeama de supa de legume intr-o cratita pe foc potrivit

3 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume
Supa crema de linte rosie cu sirop de agave

Supa crema de linte rosie cu sirop de agave

Lintea se spala in cateva ape. Intr-o oala mai mica punem legumele taiate cubulete la fiert cu amestecul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 radacina păstârnac
  • medii
  • 1 ceapă roşie
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 400ml apă
  • 200ml lapte
  • smântână (opţional)
  • sare
  • 2 linguriţe cardamom măcinat

Raporteaza reteta

Retete
de Petra
Mousse de ciocolata neagra

Mousse de ciocolata neagra

Ciocolata (am folosit ciocolată cu 52% cacao) se topeşte pe baie de aburi împreună cu o

1 vot    0 comentarii
25 min
Spume si creme dulci
Tarta cu doar 3 oua

Tarta cu doar 3 oua

Într-o seară m-am trezit că eram eu responsabilă cu pregătitul cinei şi trebuia să fac

2 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt. Se curata si se taie marunt morcovii. Se

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa rece de castravete cu avocado Supa rece de castravete cu avocado

Se curata castravetii de coaja, se taie in sferturi, apoi se taie mijlocul cu seminte. Se taie in felii, se pun in robot/blender si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa cu ceapa