autor:

Petra

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Supa crema de pastarnac cu cardamom

Autor: Petra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Petra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2019

Ingrediente
2 radacina păstârnac, medii, 1 ceapă roşie, 1 lingură ulei de măsline, 400ml apă, 200ml lapte, smântână (opţional), sare, 2 linguriţe cardamom măcinat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Idila mea cu păstârnacul a început timid, cu chipsuri din această legumă la cuptor, apoi, anul trecut, fiind prinsă la Londra de un zbor anulat, am încercat una dintre faimoasele plăcinte englezeşti, în variantă vegetariană, însă, şi cu iz de Crăciun (se lăuda gazda; eram la mijlocul lui decembrie). O dragă prietenă care a lucrat în Regatul Unic mi-a confirmat că ei adoră păstârnacul. Şi... mi-am spus (pentru că deja mă îndrăgostisem de gustul său)... De ce nu se foloseşte mai mult la noi, mai ales că este omniprezent în grădini şi pe tarabele pieţelor?

Aşa am ajuns la această supă cremă, căci nu sunt o mare fană a supelor şi a ciorbelor. Dar pe cele deosebite le devorez. Şi aceasta se încadrează aici (sper să fiţi de acord).

Pentru 2 porţii sănătoase (multiplicaţi în funcţie de numărul persoanelor pentru care gătiţi), reţeta sună cam aşa:

Curăţaţi 2 păstârnaci de dimensiuni medii şi tăiaţi-i felii.

Apoi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe o ceapă roşie. Încălziţi ulei (am folosit de măsline) într-o tigaie, pe foc mediu, călind ceapa până când se rumeneşte, cam 4-5 minute.

Reduceţi la foc mic şi adăugaţi feliile de păstârnac în tigaie, până când se rumenesc uşor.

Adăugaţi 400ml apă într-o oală, la foc mediu, împreună cu 200ml lapte (sau lapte vegetal). Puteţi completa cu smântână, dacă doriţi o consistenţă şi mai cremoasă. Adăugaţi sare (după gust) şi 2 linguriţe cardamom măcinat. Lăsaţi amestecul să fiarbă, apoi reduceţi la foc mic şi adăugaţi păstârnacul rumenit şi ceapa călită. Lăsaţi pe foc până când păstârnacul devine moale (cam 20 minute).

Turnaţi întregul amestec în blender şi butonaţi până când obţineţi o cremă savuroasă.

Serviţi supa caldă, împreună cu lipii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de pastarnac cu cardamom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de salata ca la Maria de la Gherla

Supa de salata ca la Maria de la Gherla

Intr-o cratita de 6l punem pieptul ardelenesc taiat in cuburi si lingura de ulei. Cand s-a prajit

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Supe de legume
Supa crema cu broccoli

Supa crema cu broccoli

Intr-o craticioara punem la fiert apa cu putina sare si apoi adaugam broccoli. Lasam sa fiarba 7-8

0 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 radacina păstârnac
  • medii
  • 1 ceapă roşie
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 400ml apă
  • 200ml lapte
  • smântână (opţional)
  • sare
  • 2 linguriţe cardamom măcinat

Raporteaza reteta

Retete
de Petra
Mousse de ciocolata neagra

Mousse de ciocolata neagra

Ciocolata (am folosit ciocolată cu 52% cacao) se topeşte pe baie de aburi împreună cu o

1 vot    0 comentarii
25 min
Spume si creme dulci
Tarta cu doar 3 oua

Tarta cu doar 3 oua

Într-o seară m-am trezit că eram eu responsabilă cu pregătitul cinei şi trebuia să fac

2 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de salata verde cu carnati afumati si taietei de casa Ciorba de salata verde cu carnati afumati si taietei de casa

Este o reteta perfecta mai ales pentru sezonul de primavara-vara, atunci când apare salata verde româneasca. Aici la noi,

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de ciuperci cu crutoane Supa crema de ciuperci cu crutoane

Perfectă mai ales vara, servită atât caldă, cât și rece, supa cremă de ciuperci este o idee ideală pentru o masă

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de rosii cu oase garf si galuste