Supa crema de pastarnac cu cardamom

Idila mea cu pastarnacul a inceput timid, cu chipsuri din aceasta leguma la cuptor.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de pastarnac cu cardamom

Ingrediente

  • 2 radacina păstârnac, medii
  • 1 ceapă roşie
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 400ml apă
  • 200ml lapte
  • smântână (opţional)
  • sare
  • 2 linguriţe cardamom măcinat

Mod de preparare

Idila mea cu păstârnacul a început timid, cu chipsuri din această legumă la cuptor, apoi, anul trecut, fiind prinsă la Londra de un zbor anulat, am încercat una dintre faimoasele plăcinte englezeşti, în variantă vegetariană, însă, şi cu iz de Crăciun (se lăuda gazda; eram la mijlocul lui decembrie). O dragă prietenă care a lucrat în Regatul Unic mi-a confirmat că ei adoră păstârnacul. Şi... mi-am spus (pentru că deja mă îndrăgostisem de gustul său)... De ce nu se foloseşte mai mult la noi, mai ales că este omniprezent în grădini şi pe tarabele pieţelor?

Aşa am ajuns la această supă cremă, căci nu sunt o mare fană a supelor şi a ciorbelor. Dar pe cele deosebite le devorez. Şi aceasta se încadrează aici (sper să fiţi de acord).

Pentru 2 porţii sănătoase (multiplicaţi în funcţie de numărul persoanelor pentru care gătiţi), reţeta sună cam aşa:

Curăţaţi 2 păstârnaci de dimensiuni medii şi tăiaţi-i felii.

Apoi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe o ceapă roşie. Încălziţi ulei (am folosit de măsline) într-o tigaie, pe foc mediu, călind ceapa până când se rumeneşte, cam 4-5 minute.

Reduceţi la foc mic şi adăugaţi feliile de păstârnac în tigaie, până când se rumenesc uşor.

Adăugaţi 400ml apă într-o oală, la foc mediu, împreună cu 200ml lapte (sau lapte vegetal). Puteţi completa cu smântână, dacă doriţi o consistenţă şi mai cremoasă. Adăugaţi sare (după gust) şi 2 linguriţe cardamom măcinat. Lăsaţi amestecul să fiarbă, apoi reduceţi la foc mic şi adăugaţi păstârnacul rumenit şi ceapa călită. Lăsaţi pe foc până când păstârnacul devine moale (cam 20 minute).

Turnaţi întregul amestec în blender şi butonaţi până când obţineţi o cremă savuroasă.

Serviţi supa caldă, împreună cu lipii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise