Ingrediente
2 radacina păstârnac, medii, 1 ceapă roşie, 1 lingură ulei de măsline, 400ml apă, 200ml lapte, smântână (opţional), sare, 2 linguriţe cardamom măcinat
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
1 vot
Mod de preparare
Aşa am ajuns la această supă cremă, căci nu sunt o mare fană a supelor şi a ciorbelor. Dar pe cele deosebite le devorez. Şi aceasta se încadrează aici (sper să fiţi de acord).
Pentru 2 porţii sănătoase (multiplicaţi în funcţie de numărul persoanelor pentru care gătiţi), reţeta sună cam aşa:
Curăţaţi 2 păstârnaci de dimensiuni medii şi tăiaţi-i felii.
Apoi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe o ceapă roşie. Încălziţi ulei (am folosit de măsline) într-o tigaie, pe foc mediu, călind ceapa până când se rumeneşte, cam 4-5 minute.
Reduceţi la foc mic şi adăugaţi feliile de păstârnac în tigaie, până când se rumenesc uşor.
Adăugaţi 400ml apă într-o oală, la foc mediu, împreună cu 200ml lapte (sau lapte vegetal). Puteţi completa cu smântână, dacă doriţi o consistenţă şi mai cremoasă. Adăugaţi sare (după gust) şi 2 linguriţe cardamom măcinat. Lăsaţi amestecul să fiarbă, apoi reduceţi la foc mic şi adăugaţi păstârnacul rumenit şi ceapa călită. Lăsaţi pe foc până când păstârnacul devine moale (cam 20 minute).
Turnaţi întregul amestec în blender şi butonaţi până când obţineţi o cremă savuroasă.
Serviţi supa caldă, împreună cu lipii.