autor:

Buburuza Zâmbăreață

» » Supe de legume

Supa crema de sfecla rosie

Autor: Buburuza Zâmbăreață (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Buburuza Zâmbăreață (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 iulie 2019

Ingrediente
- 2-3 sfecle roșii curățate și spălate (aproximativ 500 g.), - 1 morcov curățat și spălat, - 2 cartofi mijlocii curățați și spălați, - 1 ceapă curățată și spălată, - 1 legătură de pătrunjel spălat, - o foaie de dafin, - un praf de chimen măcinat, - 2 linguri cu ulei, - sare, - piper măcinat, - apă caldă

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1. Tocam mărunt ceapa. Tăiem cartofii, morcovul și sfecla roșie în cuburi. Tocăm mărunt pătrunjelul.

2. Pregătim aragazul și o cratiță în care punem uleiul. Adăugam ceapa, amestecăm și călim timp de 2 minute. Punem morcovii, cartofii și cuburile de sfeclă roșie. Amestecăm continuu și călim timp de 3-4 minute.

3. Turnăm apa caldă cât să acoperim toate legumele.

4. Punem foaia de dafin. Condimentăm cu sare și piper măcinat.

5. Amestecăm și lăsăm legumele să fiarbă timp de aproximativ 30 de minute.

6. Scoatem foaia de dafin din supă când legumele sunt fierte. Închidem aragazul și lăsăm supa de legume să se răcorească puțin.

7. Pasăm legumele împreună cu zeama în care au fiert cu ajutorul unui blender și pasăm până când obținem o supă cremă fină și omogenă.

8. Se condimentează cu sare și piper după gust, adăugăm chimenul măcinat.

9. Supa cremă se servește cu crutoane, iar deasupra se decorează frumos cu crutoane, în cazul meu în formă de inimă. Se poate adăuga pătrunjel verde tocat mărunt și/ sau smântână.



O supă delicioasă, sănătoasă și plină de vitamine, ușor de preparat, o supă aromată și cu un aspect plăcut și răcoritoare pentru acest sezon având în vedere că sfecla roșie se găsește acum în stare proaspătă în grădinile noastre.

Vă doresc...poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de sfecla rosie

Supa crema de sfecla rosie

Incanta-ti ochii si papilele gustative cu o supa crema de sfecla rosie, o mancare colorata si vesela,

7 voturi    4 comentarii
30 min
Supe de legume
supa crema cu sfecla rosie

supa crema cu sfecla rosie

Se taie legumele si se pun la fiert in 3 l apa si sare. Dupa ce au fiert se dau prin blender. Separat

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • - 2-3 sfecle roșii curățate și spălate (aproximativ 500 g.)
  • - 1 morcov curățat și spălat
  • - 2 cartofi mijlocii curățați și spălați
  • - 1 ceapă curățată și spălată
  • - 1 legătură de pătrunjel spălat
  • - o foaie de dafin
  • - un praf de chimen măcinat
  • - 2 linguri cu ulei
  • - sare
  • - piper măcinat
  • - apă caldă

Raporteaza reteta

Retete
de Buburuza Zâmbăreață
Clatite cu buline

Clatite cu buline

Într-un bol vom pune făină, adăugăm sarea și amestecăm. Peste acestea punem ouăle după

2 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Sarmale de peste

Sarmale de peste

1. Spălăm și curățăm toate legumele după care le tocăm mărunt. 2. Într-o cratiță,

4 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Sarmale, ardei, dovlecei, rosii si ceapa umpluta

Sarmale, ardei, dovlecei, rosii si ceapa umpluta

Se ia 1 kg de carne tocată ( 500 gr carne macră tocată de vită și 500 gr carne de porc), peste

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt. Se curata si se taie marunt morcovii. Se

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa rece de castravete cu avocado Supa rece de castravete cu avocado

Se curata castravetii de coaja, se taie in sferturi, apoi se taie mijlocul cu seminte. Se taie in felii, se pun in robot/blender si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba de pui cu smantana