Tocam marunt ceapa.
1. Tocam mărunt ceapa. Tăiem cartofii, morcovul și sfecla roșie în cuburi. Tocăm mărunt pătrunjelul.
2. Pregătim aragazul și o cratiță în care punem uleiul. Adăugam ceapa, amestecăm și călim timp de 2 minute. Punem morcovii, cartofii și cuburile de sfeclă roșie. Amestecăm continuu și călim timp de 3-4 minute.
3. Turnăm apa caldă cât să acoperim toate legumele.
4. Punem foaia de dafin. Condimentăm cu sare și piper măcinat.
5. Amestecăm și lăsăm legumele să fiarbă timp de aproximativ 30 de minute.
6. Scoatem foaia de dafin din supă când legumele sunt fierte. Închidem aragazul și lăsăm supa de legume să se răcorească puțin.
7. Pasăm legumele împreună cu zeama în care au fiert cu ajutorul unui blender și pasăm până când obținem o supă cremă fină și omogenă.
8. Se condimentează cu sare și piper după gust, adăugăm chimenul măcinat.
9. Supa cremă se servește cu crutoane, iar deasupra se decorează frumos cu crutoane, în cazul meu în formă de inimă. Se poate adăuga pătrunjel verde tocat mărunt și/ sau smântână.
O supă delicioasă, sănătoasă și plină de vitamine, ușor de preparat, o supă aromată și cu un aspect plăcut și răcoritoare pentru acest sezon având în vedere că sfecla roșie se găsește acum în stare proaspătă în grădinile noastre.
Vă doresc...poftă bună!
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii