autor:

Burcea_Vasilica

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Supa de linte, praz si rosii uscate servita cu paine gratinata cu branza brie

Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2019

Ingrediente
300 gr linte rosie, 1 fir de praz, 10 bucati rosii prunisoare uscate, 1 morcov, 1 lingurita boia dulce afumata, 1 lingurita curcuma, 2 linguri ulei de masline, Sare, piper mozaic, 6 felii de paine, 100 gr branza brie, 2 fire cimbrisor, 1.5 l apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se curata, se spala si se toaca marunt morcovul si prazul, apoi se pun la calit in putin ulei de masline.

Se taie in jumatati rosiile uscate si se adauga peste morcov si praz, se condimenteaza cu boia dulce afumata, curcuma, sare si piper mozaic proaspat macinat. Se amesteca bine si se adauga lintea rosie care a fost spalata si scursa in prealabil.

Se adauga 1.5 l apa si se lasa la fiert 35-40 de min.

Se toarna supa in boluri, deasupra se pun felii de paine prajita unse cu branza brie si se dau la cuptor 5-10 min pana se topeste branza.

Se serveste supa calda din cuptor presarata cu cimbrisor.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de linte, praz si rosii uscate servita cu paine gratinata cu branza brie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare,

10 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 300 gr linte rosie
  • 1 fir de praz
  • 10 bucati rosii prunisoare uscate
  • 1 morcov
  • 1 lingurita boia dulce afumata
  • 1 lingurita curcuma
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare
  • piper mozaic
  • 6 felii de paine
  • 100 gr branza brie
  • 2 fire cimbrisor
  • 1.5 l apa

Raporteaza reteta

Retete
de Burcea_Vasilica
Arancini di riso cu piept de pui

Arancini di riso cu piept de pui

Se spala orezul si se pune la fiert asezonat cu sare si piper si sofran Cand orezul este gatit se

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Clatite aperitiv cu piept de pui

Clatite aperitiv cu piept de pui

Se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga ouale, putin lapte, uleiul si amesteca bine. Amestecand,

18 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Se caleste pieptul de pui impreuna cu ardeiul si ciupercile in unt apoi adaugi orezul si mai calesti

21 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de salata verde cu carnati afumati si taietei de casa Ciorba de salata verde cu carnati afumati si taietei de casa

Este o reteta perfecta mai ales pentru sezonul de primavara-vara, atunci când apare salata verde româneasca. Aici la noi,

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de ciuperci cu crutoane Supa crema de ciuperci cu crutoane

Perfectă mai ales vara, servită atât caldă, cât și rece, supa cremă de ciuperci este o idee ideală pentru o masă

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
ciorbita de legume