Crema de broccoli cu seminte de dovleac, crutoane si pesto din menta

In oala in care faceti supa, puneti la incins 2 linguri ulei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Crema de broccoli cu seminte de dovleac, crutoane si pesto din menta

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov mai mare sau 2 mai mici
  • 2 cartofi marisori
  • 500 gr broccoli
  • 2 felii bacon sau o sunca asemanatoare
  • 1-2 linguri ulei
  • 200 ml smanatana pentru gatit
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • Pentru pesto din menta:
  • Menta proaspata
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 1 catel de usturoi
  • Un pumn de fulgi de migdale
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 linguri de parmezan ras(pecorino sau o alta branza maturata)
  • In plus:
  • Seminte de dovleac prajite
  • Crrutoane de casa aromatizate cu boia afumata

Mod de preparare

In oala in care faceti supa, puneti la incins 2 linguri ulei. Se adauga baconul sau sunca taiata feliute. Se prajeste la foc mic 3-4 minute, pana grasimea incepe sa se topeasca. Se adauga ceapa taiata marunt si se caleste. Cand ceapa este aproape gata se adauga si usturoiul taiat feliute. Calim totul inca 1-2 minute. Adaugam morcovii taieti felii, cartofii taiati in cuburi si broccoli rupt in bughetele. Adaugam si apa cat sa cuprinda legumele in totalitate. Punem la fiert pana legumele sunt patrunse foarte bine. Dam oala deoparte si pasiram bine cu un blender vertical. Adaugam sare si piper proaspat rasnit dupa gust, smantana pentru gatit si cintinuam mixarea pana obtinem cremozitatea pe care o dorim.

Pentru pesto: se aleg frunzele de menta, se spala si se bun intr-un robot de bucatarie. Se adauga si celelalte ingrediente si se mixeaza totul. Gustati si daca mai este nevoie mai adaugati sare si piper. Se pune sosul intr-un borcanel si se pastreaza la frigider.

Se serveste supa cu seminte de dovleac prajite, crutoane aromatizate si pesto din menta.

O combinatie care merita incercata!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise