Se curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert, acoperit de apa cu un praf de sare.
Se curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert, acoperit de apa cu un praf de sare, lingurita de amestec de legume si un strop de ulei de masline. Cand zarzavatul se fierbe bine, se presara cateva seminte de chimen si oprim focul. Strecuram zarzavatul de supa, alegem tot morcovul si il dam departe, restul zarzavatului se da la blender si se dilueaza cu supa oprita pana obtinem consistenta dorita.
Preparam galustile de spanac astfel; mixam bine albusul cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Spanacul se stoarce bine de zeama si se presara in albus, adaugam si faina si dam deoparte.
Preparam galustile din morcov astfel: mixam albusul cu un praf de sare pana se intareste, apoi adaugam morcovul blenduit si amestecam usor. Se adauga si faina in ploaie.
Se pune apa cu sare si cateva seminte de chimen sa fiarba si cu ajutorul unei lingurite punem galustile, adaugate in momentul cand clocoteste apa. Le lasam 5 minute sa fiarba, apoi le intoarcem si mai lasam iarasi 5 minute si pe partea nefiarta, le scoatem cu o spumiera pe un platou.
Supa data la blender si lasata sa se racoreasca, se drege cu cele 2 galbenusuri batute cu iaurtul. Supa se serveste cu galustile de zarzavat deasupra.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii