Pesto de patrunjel - reteta delicioasa si usor de preparat

Pesto de patrunjel,o rețetă simplă și sănătoasă, perfectă pentru a aduce un strop de prospețime în preparatele tale culinare. Savurează gustul bogat al pătrunjelului într-o pastă delicioasă, ideală pentru paste, sandvișuri, fripturi sau aperitive. Gătește sănătos și gustos cu rețeta noastră de pesto de pătrunjel!

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Pesto de patrunjel - reteta delicioasa si usor de preparat

Ingrediente

  • 3-4 legături mmedii de pătrunjel
  • 50-60 de grame de semințe de pin,semințe de floarea soarelui,miez de nucă sau migdale
  • 70 de grame de parmezan sau pecorino
  • 4-5 căței de usturoi
  • 100 ml ulei extravirgin de măsline
  • puțină sare grunjoasă
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Prepară frunzele de pătrunjel: spală și usucă bine frunzele de pătrunjel. Îndepărtează cotoarele mai groase, folosind doar frunzele cu codite subtiri pentru pesto.

Prăjește nucile, semintele de pin sau migdalele ușor într-o tigaie încinsă, amestecându-le până devin ușor aurii și emană un miros plăcut. Lasă-le să se răcească înainte de a le folosi în rețetă.

Combină ingredientele: intr-un blender sau într-un robot de bucătărie, adaugă frunzele de pătrunjel, nucile sau migdalele prăjite, parmezanul ras, usturoiul , sarea, piperul, putin ulei de masline și sucul de lămâie.

Adaugă uleiul de măsline: cu blenderul pornit, toarnă uleiul de măsline în fir subțire peste amestecul de pătrunjel și continuă să mixezi până obții o pastă omogenă. Dacă este nevoie, poți adăuga mai mult ulei pentru a obține consistența dorită.

Ajustează gustul: gustă pestoul și mai adaugă sare și piper după gust daca mai este nevoie. Dacă dorești, poți adăuga mai mult suc de lămâie sau usturoi în funcție de preferințele tale.

Servire: folosește pestoul de pătrunjel imediat sau păstrează-l într-un borcan, acoperit cu o pelicula de ulei de masline deasupra, în frigider timp de până la o săptămână. Poți folosi pestoul de pătrunjel ca topping pentru paste, în sandvișuri, fripturi, aperitive sau ca dip pentru legume proaspete.

Poti pastra si la congelator in borcane mici sau caserole de plastic acest minunat pesto de patrunjel. Rezista foarte bine cateva luni.

Il poti folosi la reteta de paste cu ciuperci si pesto de patrunjel sau supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel .

Sau, in alta reteta gustoasa, cum ar fi aceasta supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel.

Bucură-te de gustul proaspăt și aromat al acestui pesto de pătrunjel! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise