Ingrediente
185 g de quinoa, 1/2 conserva de fasole rosie, 1/2 conserva de linte, 250 grame de ciuperci, 1 ardei, 150 g rosii cherry, 150 g branza feta sau telemea de vaca, ulei, sare si piper dupa gust, optional mai poti adauga si 1-2 fire de ceapa verde.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
4 voturi
Mod de preparare
Pune quinoa intr-o sita si clateste-o cu apa rece de 2-3 ori pentru a elimina gustul amar al acesteia;
Adauga dublu cantitate de apa (350 ml) si putina sare;
Cand incepe sa fiaba, dati focul mic si lasati sa clocoteasca aprox. 15-20 min.
Este gata cand s-a absorbit toata apa.
Modalitati de preparare salata:
Pune quinoa la fiert dupa instructiunile de mai sus;
Taie ardeiul si ciupercile cubulete (daca adaugi si ceapa verde, taie-o rondele), apoi adauga-le intr-o tigaie in care ai incins putin ulei;
Dupa ce sunt aproape gata, adauga rosiile cherry si mai lasa la foc 1-2 minute;
Dupa ce s-au inmuiat putin si rosiile cherry, adauga quinoa, lintea si fasolea rosie. Condimenteaza si mai lasa 1-2 minute la foc mic pentru a se intrepatrunde gusturile;
Dupa ce ai luat de pe foc, adauga branza feta sau branza telemea. Daca pregatesti reteta pentru masa de pranz de la serviciu, adauga branza deasupra in caserola.