Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta

Pune quinoa intr-o sita si clateste-o cu apa rece de 2-3 ori pentru a elimina gustul amar al acesteia.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta

Ingrediente

  • 185 g de quinoa
  • 1/2 conserva de fasole rosie
  • 1/2 conserva de linte
  • 250 grame de ciuperci
  • 1 ardei
  • 150 g rosii cherry
  • 150 g branza feta sau telemea de vaca
  • ulei
  • sare si piper dupa gust
  • optional mai poti adauga si 1-2 fire de ceapa verde.

Mod de preparare

Cum sa pregatesti quinoa:

Pune quinoa intr-o sita si clateste-o cu apa rece de 2-3 ori pentru a elimina gustul amar al acesteia;

Adauga dublu cantitate de apa (350 ml) si putina sare;

Cand incepe sa fiaba, dati focul mic si lasati sa clocoteasca aprox. 15-20 min.

Este gata cand s-a absorbit toata apa.

Modalitati de preparare salata:

Pune quinoa la fiert dupa instructiunile de mai sus;

Taie ardeiul si ciupercile cubulete (daca adaugi si ceapa verde, taie-o rondele), apoi adauga-le intr-o tigaie in care ai incins putin ulei;

Dupa ce sunt aproape gata, adauga rosiile cherry si mai lasa la foc 1-2 minute;

Dupa ce s-au inmuiat putin si rosiile cherry, adauga quinoa, lintea si fasolea rosie. Condimenteaza si mai lasa 1-2 minute la foc mic pentru a se intrepatrunde gusturile;

Dupa ce ai luat de pe foc, adauga branza feta sau branza telemea. Daca pregatesti reteta pentru masa de pranz de la serviciu, adauga branza deasupra in caserola.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure