Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta

Pune quinoa intr-o sita si clateste-o cu apa rece de 2-3 ori pentru a elimina gustul amar al acesteia.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta

Ingrediente

  • 185 g de quinoa
  • 1/2 conserva de fasole rosie
  • 1/2 conserva de linte
  • 250 grame de ciuperci
  • 1 ardei
  • 150 g rosii cherry
  • 150 g branza feta sau telemea de vaca
  • ulei
  • sare si piper dupa gust
  • optional mai poti adauga si 1-2 fire de ceapa verde.

Mod de preparare

Cum sa pregatesti quinoa:

Pune quinoa intr-o sita si clateste-o cu apa rece de 2-3 ori pentru a elimina gustul amar al acesteia;

Adauga dublu cantitate de apa (350 ml) si putina sare;

Cand incepe sa fiaba, dati focul mic si lasati sa clocoteasca aprox. 15-20 min.

Este gata cand s-a absorbit toata apa.

Modalitati de preparare salata:

Pune quinoa la fiert dupa instructiunile de mai sus;

Taie ardeiul si ciupercile cubulete (daca adaugi si ceapa verde, taie-o rondele), apoi adauga-le intr-o tigaie in care ai incins putin ulei;

Dupa ce sunt aproape gata, adauga rosiile cherry si mai lasa la foc 1-2 minute;

Dupa ce s-au inmuiat putin si rosiile cherry, adauga quinoa, lintea si fasolea rosie. Condimenteaza si mai lasa 1-2 minute la foc mic pentru a se intrepatrunde gusturile;

Dupa ce ai luat de pe foc, adauga branza feta sau branza telemea. Daca pregatesti reteta pentru masa de pranz de la serviciu, adauga branza deasupra in caserola.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise