Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Pere posate in visinata

Ingrediente

  • 2 pere coapte mediu
  • 1 mar decojit
  • 30 grame unt
  • 5 linguri zahar tos
  • scortisoara pudra
  • praf sare
  • 200 ml visinata

Mod de preparare

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute sa se intrepatrunda. Pentru cei care iubesc caramelul sarat, se va pune sare afumata. Va iesi o minunatie.

Intr-o alta tigaie se pune la fiert visinata peste care se asaza cu fata in jos perele taiate in doua. Se lasa sa iasa alcoolul din visinata, iar perele sa se poseze, pana cand visinata se caramelizeaza.

Se asaza in farfurie para, peste care se pune caramelul impreuna cu merele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor