Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Pere posate in visinata

Ingrediente

  • 2 pere coapte mediu
  • 1 mar decojit
  • 30 grame unt
  • 5 linguri zahar tos
  • scortisoara pudra
  • praf sare
  • 200 ml visinata

Mod de preparare

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute sa se intrepatrunda. Pentru cei care iubesc caramelul sarat, se va pune sare afumata. Va iesi o minunatie.

Intr-o alta tigaie se pune la fiert visinata peste care se asaza cu fata in jos perele taiate in doua. Se lasa sa iasa alcoolul din visinata, iar perele sa se poseze, pana cand visinata se caramelizeaza.

Se asaza in farfurie para, peste care se pune caramelul impreuna cu merele.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi