Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 noiembrie 2017

Ingrediente
1 ceasca fasole alba, 1 ceasca fasole neagra, 400 g ceapa, 2 morcovi, 2 frunze de dafin, 2 lingurite cu bicarbonat, 1 ceasca cu ulei, 1 capatana de usturoi, sare, piper, 1 lingura pasta de rosii

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita cu bicarbonat; folosind aceasta metoda, nu mai e nevoie ca sa fie pusa fasolea de seara in apa si totodata fierbe foarte repede.

Dupa 15 min de fiert, se scurge, se clateste fasolea de doua ori cu apa rece, apoi se pune din nou pe foc si se adauga in fiecare vas cate o frunza de dafin, cate un morcov taiat, 1/2 lingurita sare si cate o ceapa curatata si taiata in patru; se lasa la fiert 30 min, apoi se strecoara, se scoate dafinul, se rastoarna in blender, se adauga jumatate din usturoi in fiecare fel de fasole, se paseaza bine, apoi se pune tot in vase diferite.

Se freaca fiecare cu mixerul, adaugand cate putin ulei ca la maioneza (3linguri pentru fiecare), apoi se lasa deoparte.

Ceapa ramasa, taiata marunt se caleste in uleiul ramas, dupa ce s-a facut translucida, se adauga pasta de rosii, un praf de sare si se lasa deoparte.

Pe farfurie se pune inelul de inox, in interior 2 linguri mamaliga, apoi fasole neagra, fasole alba, iar fasole neagra si alba, iar deasupra ceapa prajita; se scoate inelul si se serveste cu acritura de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mix de fasole batuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 ceasca fasole alba
  • 1 ceasca fasole neagra
  • 400 g ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 frunze de dafin
  • 2 lingurite cu bicarbonat
  • 1 ceasca cu ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de rosii

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

7 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gratin Dauphinois/Cartofi gratinati