Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 noiembrie 2017

Ingrediente
1 ceasca fasole alba, 1 ceasca fasole neagra, 400 g ceapa, 2 morcovi, 2 frunze de dafin, 2 lingurite cu bicarbonat, 1 ceasca cu ulei, 1 capatana de usturoi, sare, piper, 1 lingura pasta de rosii

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita cu bicarbonat; folosind aceasta metoda, nu mai e nevoie ca sa fie pusa fasolea de seara in apa si totodata fierbe foarte repede.

Dupa 15 min de fiert, se scurge, se clateste fasolea de doua ori cu apa rece, apoi se pune din nou pe foc si se adauga in fiecare vas cate o frunza de dafin, cate un morcov taiat, 1/2 lingurita sare si cate o ceapa curatata si taiata in patru; se lasa la fiert 30 min, apoi se strecoara, se scoate dafinul, se rastoarna in blender, se adauga jumatate din usturoi in fiecare fel de fasole, se paseaza bine, apoi se pune tot in vase diferite.

Se freaca fiecare cu mixerul, adaugand cate putin ulei ca la maioneza (3linguri pentru fiecare), apoi se lasa deoparte.

Ceapa ramasa, taiata marunt se caleste in uleiul ramas, dupa ce s-a facut translucida, se adauga pasta de rosii, un praf de sare si se lasa deoparte.

Pe farfurie se pune inelul de inox, in interior 2 linguri mamaliga, apoi fasole neagra, fasole alba, iar fasole neagra si alba, iar deasupra ceapa prajita; se scoate inelul si se serveste cu acritura de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mix de fasole batuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ciuperci cu smantana si patrunjel

Ciuperci cu smantana si patrunjel

Curatam ciupercile de coaja, le separam de codite si le spalam bine. Le punem la scurs intr-o strecuratoare

18 voturi    8 comentarii
45 min
Retete vegetariene
vinete umplute

vinete umplute

Vinetele le spalam,le taiem in doua,pe lung si le scoatem miezul.Astfel curatate,le punem sa se scurga,cu

5 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 ceasca fasole alba
  • 1 ceasca fasole neagra
  • 400 g ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 frunze de dafin
  • 2 lingurite cu bicarbonat
  • 1 ceasca cu ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de rosii

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Tofu picant