Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 noiembrie 2017

Ingrediente
1 ceasca fasole alba, 1 ceasca fasole neagra, 400 g ceapa, 2 morcovi, 2 frunze de dafin, 2 lingurite cu bicarbonat, 1 ceasca cu ulei, 1 capatana de usturoi, sare, piper, 1 lingura pasta de rosii

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita cu bicarbonat; folosind aceasta metoda, nu mai e nevoie ca sa fie pusa fasolea de seara in apa si totodata fierbe foarte repede.

Dupa 15 min de fiert, se scurge, se clateste fasolea de doua ori cu apa rece, apoi se pune din nou pe foc si se adauga in fiecare vas cate o frunza de dafin, cate un morcov taiat, 1/2 lingurita sare si cate o ceapa curatata si taiata in patru; se lasa la fiert 30 min, apoi se strecoara, se scoate dafinul, se rastoarna in blender, se adauga jumatate din usturoi in fiecare fel de fasole, se paseaza bine, apoi se pune tot in vase diferite.

Se freaca fiecare cu mixerul, adaugand cate putin ulei ca la maioneza (3linguri pentru fiecare), apoi se lasa deoparte.

Ceapa ramasa, taiata marunt se caleste in uleiul ramas, dupa ce s-a facut translucida, se adauga pasta de rosii, un praf de sare si se lasa deoparte.

Pe farfurie se pune inelul de inox, in interior 2 linguri mamaliga, apoi fasole neagra, fasole alba, iar fasole neagra si alba, iar deasupra ceapa prajita; se scoate inelul si se serveste cu acritura de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mix de fasole batuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Mancarica de praz cu masline

Mancarica de praz cu masline

Incing tigaia cu ulei,adaug prazul taiat rondele si o cescuta de apa. Dupa 10 minute adaug maslinele,

22 voturi    6 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Cartofi prajiti la cuptor cu  rozmarin

Cartofi prajiti la cuptor cu rozmarin

Se pune o foaie de copt in tava de la cuptor si se aseaza rondelele de cartfi. Asezonati cu sare

5 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 ceasca fasole alba
  • 1 ceasca fasole neagra
  • 400 g ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 frunze de dafin
  • 2 lingurite cu bicarbonat
  • 1 ceasca cu ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de rosii

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

6 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Pasta de soia si naut