Vinete picante in stil chinezesc cu ardei iute si usturoi. Reteta simpla, aromata si absolut delicioasa. Afla cum sa pregatesti acest fel de mancare rapid si usor pentru o masa savuroasa si plina de arome intense!
Sarati fasiile de vanata si lasati-le sa stea timp de 15 minute pentru a elimina amaraciunea. Clatiti-le bine si uscati-le cu un prosop de bucatarie.
Intr-o tigaie mare sau wok, incalziti uleiul la foc mediu-inalt. Adaugati vinetele si prajiti-le pana devin aurii si moi, aproximativ 5-7 minute. Scoateti vinetele din tigaie si puneti-le deoparte.
In aceeasi tigaie, adaugati ardeiul iute si usturoiul. Caliti timp de 1-2 minute, pana cand devin aromate, avand grija sa nu ardeti usturoiul.
Adaugati sosul de soia si zaharul in tigaie, amestecand bine pentru a combina aromele.
Puneti vinetele inapoi in tigaie si adaugati apa. Amestecati bine si lasati sa fiarba pentru 2-3 minute, pana cand vinetele absorb sosul si totul este bine combinat.
Gustati si ajustati condimentele, adaugand sare daca este necesar.
Serviti vinetele fierbinti, alaturi de orez sau taitei.
Aceasta reteta simpla de vinete in stil chinezesc este rapida de preparat si plina de arome intense, perfecte pentru o masa delicioasa si reconfortanta.
Incearca si reteta de tocanita simpla de vinete, salata de vinete cu ardei copti sau vinete chinezesti in sos picant. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii