Vinete picante in stil chinezesc cu ardei iute si usturoi. Reteta simpla, aromata si absolut delicioasa

Vinete picante in stil chinezesc cu ardei iute si usturoi. Reteta simpla, aromata si absolut delicioasa. Afla cum sa pregatesti acest fel de mancare rapid si usor pentru o masa savuroasa si plina de arome intense!

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Vinete picante in stil chinezesc cu ardei iute si usturoi. Reteta simpla, aromata si absolut delicioasa

Ingrediente

  • 2 vinete medii, taiate in fasii subtiri
  • 1 ardei iute rosu, tocat marunt (sau dupa gust)
  • 3-4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de susan sau ulei vegetal
  • 1 cescuta de apa
  • sare, dupa gust
  • ceapa verde pentru decor
  • seminte de susan pentru decor

Mod de preparare

Sarati fasiile de vanata si lasati-le sa stea timp de 15 minute pentru a elimina amaraciunea. Clatiti-le bine si uscati-le cu un prosop de bucatarie.

Intr-o tigaie mare sau wok, incalziti uleiul la foc mediu-inalt. Adaugati vinetele si prajiti-le pana devin aurii si moi, aproximativ 5-7 minute. Scoateti vinetele din tigaie si puneti-le deoparte.

In aceeasi tigaie, adaugati ardeiul iute si usturoiul. Caliti timp de 1-2 minute, pana cand devin aromate, avand grija sa nu ardeti usturoiul.

Adaugati sosul de soia si zaharul in tigaie, amestecand bine pentru a combina aromele.
Puneti vinetele inapoi in tigaie si adaugati apa. Amestecati bine si lasati sa fiarba pentru 2-3 minute, pana cand vinetele absorb sosul si totul este bine combinat.

Gustati si ajustati condimentele, adaugand sare daca este necesar.
Serviti vinetele fierbinti, alaturi de orez sau taitei.
Aceasta reteta simpla de vinete in stil chinezesc este rapida de preparat si plina de arome intense, perfecte pentru o masa delicioasa si reconfortanta.

Incearca si reteta de tocanita simpla de vinete, salata de vinete cu ardei copti sau vinete chinezesti in sos picant. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise