Paste de casa, cu hribi si bacon

Se pregatesc pastele, pentru a le putea lasa putin la uscat.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Paste de casa, cu hribi si bacon

Ingrediente

  • aluat paste
  • 2 ouă + 2 albușuri
  • 1/2 lgta sare
  • 5 lg ulei
  • făină cât cuprinde (aproximativ 230 gr am folosit eu)
  • 150 gr bacon feliat subțire
  • 2-3 lg hribi uscați (gălbiori)
  • 200 gr ciuperci albe mici
  • 3 căței usturoi
  • 50 ml vin alb demisec
  • 300 gr smântână de gătit
  • 2-3 cuburi brânză moale de capră
  • parmezan
  • 1 lg ulei de măsline
  • sare
  • piper sichuan
  • piper negru
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Se pregătesc pastele, pentru a le putea lăsa puțin la uscat.

Într-un castron, se mixează cele două ouă și cele două albușuri cu un praf de sare. Se adaugă treptat făină, câte o lingură de ulei și se frământă până se obține un aluat moale, dar elastic. În acest moment, nu mai adăugați făină. Eu am folosit mașina de făcut paste. În cazul în care vreți sa le faceți manual, vă recomand să întindeți aluatul pe un blat bine înfăinat, în strat foarte subțire, apoi să le tăiați cu o rolă de pizza dacă aveți, dacă nu, cu un cuțit foarte bine ascuțit.

Se lasă la uscat, timp în care se pregătesc celelalte ingrediente. Eu am pregătit pastele cu o oră înainte, apoi le-am pus la fiert, în apă clocotită cu sare și o lingură de ulei. Se lasă 2-3 minute, apoi se scurg și se clătesc cu apă rece. Trebuie fierte oarecum al dente, fiindcă se vor mai găti și în tigaie în momentul în care se adaugă peste celelalte ingrediente. În tigaie se pune la încins o lingură de ulei de măsline.

Hribii se scurg de uleiul din conservă sau dacă aveți uscați, trebuie hidratați puțin înainte de a-i toca.

Usturoiul se curăță, se presează cu un cuțit și se toacă mărunt. Se pun ambele ingrediente la rumenit în uleiul din tigaia încinsă.

Se adaugă feliile de bacon (dacă e foarte sărat nu mai adăugați sare), un praf de sare, se lasă până încep să sfârâie și să se încrețească, apoi se întorc pe cealaltă parte. Se adaugă ciupercile albe tăiate în jumătăți sau lăsate întregi. Se lasă câteva minute, apoi se stinge totul cu vinul alb. Se lasă până se evaporă alcoolul, apoi se adaugă smântână și câteva cuburi de brânză de capră. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn, cât să se omogenizeze puțin sosul, apoi se adaugă pastele, se asezonează cu sare și piper și se mai lasă 2-3 minute pe foc. Se scutură tigaia cu mișcări circulare ca să se amestece pastele cu sosul de ciuperci. Se dă deoparte și se rade parmezan, se presară un praf de piper și puțin pătrunjel verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise