Spaghetti cu sos si chiftelute

Se amesteca bine carnea tocata (amestec sau de care preferat) cu verdeata tocata marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Spaghetti cu sos si chiftelute

Ingrediente

  • Pentru chifteluţe:
  • 500 g carne tocată
  • câte 1 legătură ceapă şi usturoi verde (doar partea albă)
  • 1 felie mai groasă de pâine înmuiată în lapte şi scursă bine
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • mărar proaspăt
  • Pentru sos:
  • câte 1 legătură de ceapă şi usturoi verde (doar partea albă)
  • ulei
  • sos de roşii (passata)
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • vin roşu
  • sare
  • piper
  • 200 g spaghetti

Mod de preparare

Se amestecă bine carnea tocată (amestec sau de care preferaţi) cu verdeaţa tocată mărunt, cu pâinea, cimbru, sare şi piper după gust. Se formează biluţe cu mâna unsă cu un pic de ulei. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor la 180 grade pentru 25-30 de minte (le verificăm din când în când să fie frumos rumenite). Se scot la răcit.

Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Pentru sos călim în 3 linguri de ulei ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Punem vinul (tot vreo 3 linguri), apoi sosul de roşii ( vreo 400 ml), cimbru,foia de dafin, sare şi piper şi lăsăm la foc iute cam 5 minte, după care putem pune chifteluțele (nu pe toate dacă vreți să serviţi şi ,,uscate,,

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni