Tagliatelle cu varza creata si sunca

Prajim feliile de sunca intr-un strop de ulei.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Tagliatelle cu varza creata si sunca

Ingrediente

  • 1 varza creata mica
  • 400 g tagliatelle
  • 150 g sunca
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri ulei aromat
  • sos de iaurt cu curry
  • 150 ml iaurt
  • 1 lingurita curry
  • 2 linguri ulei aromat
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • piper alb
  • sare

Mod de preparare

Prajim feliile de sunca intr-un strop de ulei, apoi le scoatem pe hartie absorbanta si le lasam sa se raceasca, devin mai crocante atunci. Le rupem cand sunt reci.

Luam frunzele mai verzi de la varza creata si le oparim in apa cu sare, pina se inmoaie putin.

Le scoatem apoi si le punem in apa cu gheata care le va opri fierberea si nu le lasa sa se inmoaie.

Pastele se fierb in apa cu sare, 8-9 minute, asa cum scrie pe pachet.

Pregatim sosul intr-o tigaie in care s-a prajit sunca; punem untul, curry, amidonul si amestecam, apoi adaugam iaurtul amestecat cu laptele.

Invartim pina se ingroasa putin, apoi asezonam cu piperul alb.

In acest sos, adaugam tagliatellele si amestecam pina pastele absorb sosul.

Varza creata o taiem fasii, o adaugam la tagliatelle si deasupra, presaram sunca sfaramata si cubulete mici de ardei gras.

Amestecam toate componentele si le putem servi.

Multumesc Sara.

Pofta mare sa aveti la bunatatea asta !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul