autor:

Fara foto

» » , , Mancaruri cu carne, Paste si pizza, Retete cu paste de la bloggeri

Timbale de paste cu ghebe si sunca

Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 noiembrie 2018

Ingrediente
-350 gr. paste melci, -100 gr. faina, -50 gr. unt, -450 ml. lapte, -300 gr. ghebe spalate taiate marunt, -150 gr. sunca presata taiata cubulete marunte, -150 gr. branza rasa, de care aveti, -1 ceapa potrivita taiata marunt, -1 catel de usturoi taiat marunt, -1 varza rosie micuta taiata fasii fine, -putina nucsoara rasa, -ulei de masline, -unt pentru uns tava, -patrunjel verde pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala punem la fiert apa cu sare. Cand fierbe apa, punem pastele, putin ulei de masline si le fierbem timp de 8 minute. Pastele trebuie sa fie fierte ''al dente'', altfel vor fi moi si fara gust. Cand sunt fierte, le scurgem, le stropim din nou cu putin ulei de masline si le punem deoparte.

Punem intr-o tigaie la foc mic untul si cand s-a topit, punem faina. Lasam totul la parlit cateva clipe, amestecand din cand in cand, dar avem grija sa nu isi schimbe culoarea.

Adaugam laptele, sare, piper dupa gust si amestecam energic cu un tel ca sa nu faca cocoloase. Lasam totul la foc mic pana compozitia devine cremoasa.

Nota: Condimentam sosul foarte bine de pe acum, deoarece, dupa ce este pus in forma, nu il mai putem condimenta.

In alta tigaie punem la prajit in putin ulei de masline si sunca. Cand s-a rumenit usor, adaugam si varza. Condimentam cu sare, piper, lasam pana sunt ambele ingrediente patrunse si apoi le scoatem cu o paleta si le punem deoparte pe o farfurioara.

In uleiul ramas punem ceapa, usturoiul si le calim pana sunt sticloase. Adaugam ciupercile, sare, piper,1 pahar de apa, acoperim tigaia si lasam la foc mic sa se calesca cam 10-15 minute, pana sunt patrunse si lichidul a scazut.

Intre timp ungem cu unt pe toate partile o forma de yena mai mare, sau doua-trei mai mici, ca si in cazul meu.

Incepem sa stratificam asa: un rand de paste, unul de sunca si varza, apoi unul de paste, apoi unul de ciuperci cu ceapa.Terminam cu un strat de paste.

Deasupra pastelor punem sosul si scuturam usor de forma pentru a se scurge sosul si intre paste.

Presaram branza rasa deasupra, razuim putin nucsoara si dam tava la cuptor, la foc iute pana branza este rumen-aurie.

Scoatem tava si servim pastele fierbinti, garnisite cu patrunjel proasptat.

Pofta mare va doresc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Timbale de paste cu ghebe si sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu paste de la bloggeri
Penne cu somon si ciuperci

Penne cu somon si ciuperci

Cuvantul paste imi da mereu inspiratie in gasirea celor mai interesante combinatii de gusturi. Astazi

2 voturi    2 comentarii
40 min
Retete cu paste de la bloggeri
Spaghete la cuptor cu chiftelute picante

Spaghete la cuptor cu chiftelute picante

Reteta pentru chiftelute o gasiti aici http://mmihalache.blogspot.ro/2013/12/chiftele-picante.html. Fierbem

20 voturi    30 comentarii
1h 15 min
Retete cu paste de la bloggeri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • -350 gr. paste melci
  • -100 gr. faina
  • -50 gr. unt
  • -450 ml. lapte
  • -300 gr. ghebe spalate taiate marunt
  • -150 gr. sunca presata taiata cubulete marunte
  • -150 gr. branza rasa
  • de care aveti
  • -1 ceapa potrivita taiata marunt
  • -1 catel de usturoi taiat marunt
  • -1 varza rosie micuta taiata fasii fine
  • -putina nucsoara rasa
  • -ulei de masline
  • -unt pentru uns tava
  • -patrunjel verde pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Angelica
Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Pentru inceput tapetam doua tavi de cozonac cu hartie cerata.Le punem deoparte. *Acum incepem

5 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Cupcakes love bouquet

Cupcakes love bouquet

Aluat: 1.Incalzim cuptorul la 180 gr.sau la treapta medie 2.Pregatim doua tavi de briose si hartii

0 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cozonac de carne

Cozonac de carne

1.Tapetam o tava de cozonac cu folie de aluminiu (sau hartie de copt) in asa fel incat folia sa ramana

6 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete cu paste de la bloggeri

Briose aperitiv cu orez, carne si legume Briose aperitiv cu orez, carne si legume

Mai intai fierbem pieptul de pui in apa cu putina sare, apoi il maruntim in robot. Legumele mexicane le punem la fiert pentru 15 minute

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paste cu dovlecei Paste cu dovlecei

Dovleceiii spalati, uscati, taiati fasii pe lung, cu cutitul economic, se pun in tigaia cu ulei. Jumatate din fasii se calesc acoperite

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Paste cu ragu