Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Bolognez vegan

Ingrediente

  • 1 pahar linte verde
  • 200 gr de ciuperci proaspete
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu sau verde
  • 2-3 bucati de telina verde curatata-partea de tulpina cu frunze
  • 1 cutie de rosii cuburi in sos
  • 100 gr de pasta de rosii
  • mirodenii-coriandu, paprika putin afumata, baarat-este o amestecatura de mirodenii ca ptr parjoale are un gust putin dulceag
  • 2 morcovi taiati cuburi mici
  • 1pahar de vin
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 300 gr de paste sau spagheti din faina plina sau cu quaker in ele.

Mod de preparare

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente.

Intr-o cratita lata, dar nu tare adanca, punem la incalzit uleiul si prajim ceapa taiata marunt ardeiul si morcovul-pe un foc potrivit cateva minute, adaugam ciupercile taiate si telina taiata marunt deasemeni usturoiul si amestecam in continuu ca sa nu se prinda.

Lintea o sfaramam in robot in pulsuri sau o lasati intreaga -dupa dorinta vine adaugata in cratita impreuna cu cutia de rosii sfaramate si dupa ce se amesteca bine, se adauga si paharul de vin si se lasa sa iasa alcoolul din el.

Se adauga 1/2 pahar de apa sau lichid de legume si se adauga bulionul se condimenteaza cu sare coriandru si piper, putin baarat si se lasa sa scada din lichide daca sunt.

Pastele se fierb aparte si se adauga la bolognez si se amesteca bine se lasa 2-3 minute ca sa capete gusturile mancarii, dupa care se serveste cald.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise