autor:

kok miori

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive cu brinza, Paste si pizza

Rulouri de pita cu zacusca si branza galbena

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 februarie 2018

Ingrediente
1 kg de faina ptr paine-contine mai mult gluten, 2 linguri zahar, 2 linguri drojdie uscata sau 50 gr drojdie proaspata, 1/2 pahar de ulei de masline, 500 ml de apa calduta, 1 lingurita de sare, ptr umplutura, 400 gr de branza galbena rasa marunt, 1 borcan de zacusca, masline, ceapa-sau ce mai doriti

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Intai pregatim aluatul-eu l-am pregatit la mixer ptr ca trebuie bine framantat.

Am pus faina, drojdia uscata, zaharul si uleiul si am pornit mixerul sa amestece ingredientele; adaugam treptat apa si la urma sarea si lasam sa framante 10 minute pana aluatul se desparte de oala-il ungem cu putin ulei si lasam sa-si dubleze volumul.

Pregatim umplutura-radem branza, taiem ceapa solzi subtiri sau cuburi si maslinele felii.

Impartim aluatul in patru bucati, fiecare parte este o foaie o ungem cu 2 linguri pline de zacusca, presaram branza galbena, ceapa si masline si rulam foaia intr-un rol si taiem bucati de 2 cm.

Punem o foaie de copt pe tava si asezam bucatile de rulou cu umplutura deasupra si lasam putin sa creasca.

Incalzim cuptorul la 180 de grade C si cand este cald, coacem 20-25 de minute pana rulourile sunt coapte.

Este un preparat gustos, picant si cu succes la copii. Merge bine si la tot felul de serviri.

Se poate face sa fie vegan schimband branza galbena cu o branza galbena vegana!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de pita cu zacusca si branza galbena" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza taraneasca

Pizza taraneasca

Se prepara un aluat putin mai consistent decta cel de clatite, dintr-un ou si faina si apa. Se lasa

28 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Spaghete cu sos bolognesse si piept de pui la gratar

Spaghete cu sos bolognesse si piept de pui la gratar

Se spala pieptul,se sterge si se pune pe gratarul rotund cu apa si capac.Spaghetele se pun intr-o

23 voturi    7 comentarii
50 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de faina ptr paine-contine mai mult gluten
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri drojdie uscata sau 50 gr drojdie proaspata
  • 1/2 pahar de ulei de masline
  • 500 ml de apa calduta
  • 1 lingurita de sare
  • ptr umplutura
  • 400 gr de branza galbena rasa marunt
  • 1 borcan de zacusca
  • masline
  • ceapa-sau ce mai doriti

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete Carbonara reţetă simplă Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara  reţetă cu smântână Spaghete Carbonara reţetă cu smântână

Preparare Spaghete Carbonara rețetă cu smântână: Se taie mezelul fasii subtiri si se prajeste intr-o tigaie in uleiul

11 voturi    3 comentarii
40 min
Paste si pizza
Tagliolini cu pastrama de pui si dovlecel