Intai pregatim aluatul-eu l-am pregatit la mixer ptr ca trebuie bine framantat.
Intai pregatim aluatul-eu l-am pregatit la mixer ptr ca trebuie bine framantat.
Am pus faina, drojdia uscata, zaharul si uleiul si am pornit mixerul sa amestece ingredientele; adaugam treptat apa si la urma sarea si lasam sa framante 10 minute pana aluatul se desparte de oala-il ungem cu putin ulei si lasam sa-si dubleze volumul.
Pregatim umplutura-radem branza, taiem ceapa solzi subtiri sau cuburi si maslinele felii.
Impartim aluatul in patru bucati, fiecare parte este o foaie o ungem cu 2 linguri pline de zacusca, presaram branza galbena, ceapa si masline si rulam foaia intr-un rol si taiem bucati de 2 cm.
Punem o foaie de copt pe tava si asezam bucatile de rulou cu umplutura deasupra si lasam putin sa creasca.
Incalzim cuptorul la 180 de grade C si cand este cald, coacem 20-25 de minute pana rulourile sunt coapte.
Este un preparat gustos, picant si cu succes la copii. Merge bine si la tot felul de serviri.
Se poate face sa fie vegan schimband branza galbena cu o branza galbena vegana!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii