autor:

Cristinyela

» » Paste si pizza

Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Autor: Cristinyela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 28 septembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristinyela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 28 septembrie 2017

Ingrediente
400 g Spaghetti Negre cu Cerneala de Sepie, 2 linguri de Ulei de Cocos, 2 catei de usturoi tocati, 1 lingurita de paprika, 450 g creveti decorticati, 1canita suc de lamaie, 2 lingurite de ghimbir tocat, 100 ml lapte de cocos, coaja de lamaie, sare, piper, rosii cherry pentru decor, patrunjel verde, germeni de ceapa rosie pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se spala crevetii, se scurg si se sterg cu prosoape de hartie. Se combina intr-un castron mare crevetii cu sare, suc de lamaie si usturoi tocat. Se amesteca bine si se lasa la marinat minim 30 de minute.

Intre timp, incingem 2 linguri de ulei de cocos intr-o tigaie si gatim ghimbirul, usturoiul si paprika pana cand acestea devin moi, dar sa nu fie colorate prea tare.

Apoi, adaugam laptele de cocos si coaja de lamaie, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba pana ce compozitia se reduce la o treime.

Se scot crevetii din marinada, se scurg si se adauga in tigaie; se gatesc, amestecand circa 3 minute sau pana se fac rozalii la culoare.

Scurgem spaghetele de apa, le asezam pe o farfurie intinsa, iar in mijloc asezam crevetii cu sos de cocos.

Decoram cu germeni de ceapa rosie, rosii cherry si patrunjel verde tocat si adaugam o lingura de ulei de cocos pentru a oferi un aspect lucios preparatului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

14 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Focaccia cu rozmarin

Focaccia cu rozmarin

Ma intai se pune drojdia intr-un castronel cu 2 linguri de apa se lasa aproximativ 10 minute , se

12 voturi    15 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 400 g Spaghetti Negre cu Cerneala de Sepie
  • 2 linguri de Ulei de Cocos
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 lingurita de paprika
  • 450 g creveti decorticati
  • 1canita suc de lamaie
  • 2 lingurite de ghimbir tocat
  • 100 ml lapte de cocos
  • coaja de lamaie
  • sare
  • piper
  • rosii cherry pentru decor
  • patrunjel verde
  • germeni de ceapa rosie pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Cristinyela
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

71 voturi    12 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

16 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste chinezesti cu pui si legume Paste chinezesti cu pui si legume

Se fierb pastele 3 minute în apă clocotită, apoi se scurg. Urmează sosul: Se încinge uleiul, se adaugă ceapa, apoi

0 voturi    0 comentarii
30h 15 min
Mancaruri cu carne
Spaghete cu kaizer si legume la cuptor Spaghete cu kaizer si legume la cuptor

Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în ulei. Se taie kaizerul

1 vot    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Rotolo di ricotta e spinaci