Paste cu sos de ciuperci galbiori

In vasul cu ulei, se caleste usturoiul intreg.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Paste cu sos de ciuperci galbiori

Ingrediente

  • 1 punga cu paste integrale
  • 300 g ciuperci galbiori
  • 3-4 linguri ulei
  • 50 ml vin alb
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 200 ml smantana lichida de soia (eu am avut smantana de cocos)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

In vasul cu ulei, se caleste usturoiul intreg, fara sa se arda, doar cat isi elimina aroma si se scoate; se adauga apoi ceapa tocata marunt, ciupercile foarte bine spalate, scurse si taiate marunt.

Dupa ce a scazut apa din ele, se adauga vinul si se lasa la fiert, pana scade, iar aroma vinului a intrat in ciuperci.

Se adauga acum smantana, se lasa pe foc, amestecand pana se ingroasa putin, se potriveste de gust, apoi se opreste focul.

Intr-un vas cu apa si sare, se fierb pastele 8-10 min, fiind facute din faina de grau dur, necesita un timp mai mare.

Se strecoara, iar dupa ce sunt bine scurse, se pun pe un platou, deasupra sosul de ciuperci, apoi se serveste.

Un deliciu!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul