Ceapa se taie marunt, morcovul se da pe razatoarea mare.
Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt.
Pastele se pun la fiert în apa clocotita, cu un vârf de sare şi puţin ulei.
Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei, se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă 5 minute, se adaugă morcovul, măslinele, mirodenii după gust (2 foi de dafin şi câteva boabe de piper). Se acoperă cu apă (de grosimea a două degete) şi se lasă fiarbă cam 20 de minute. Apoi se prepară sosul adăugând 2 linguri cu suc de roşii sau bulion desfăcut în puţină apă şi se amestecă bine.
Se scurg pastele de apa în care au fiert, se adaugă peste sosul de măsline, amestecând. Se mai lasă să fiarbă câteva minute, se dau de pe foc, se rade caşcaval şi se dau un sfert de ceas la cuptor, la foc mediu.
Timp total: aprox 45min;
Porţii: 3
Poftă Bună!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/11/paste-tricolore-cu-masline-si-sos.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii