Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie marunt, morcovul se da pe razatoarea mare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Paste tricolore cu masline si sos

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 castronel de Spirale Tricolore Vita Pasta (albe, cu sos de roşii şi cu spanac)
  • Măsline nesărate
  • 2 linguri de suc de rosii sau bulion
  • Sare şi mirodenii după gust (2 foi de dafin şi câteva boabe de piper)
  • caşcaval ras

Mod de preparare

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt.

Pastele se pun la fiert în apa clocotita, cu un vârf de sare şi puţin ulei.

Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei, se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă 5 minute, se adaugă morcovul, măslinele, mirodenii după gust (2 foi de dafin şi câteva boabe de piper). Se acoperă cu apă (de grosimea a două degete) şi se lasă fiarbă cam 20 de minute. Apoi se prepară sosul adăugând 2 linguri cu suc de roşii sau bulion desfăcut în puţină apă şi se amestecă bine.

Se scurg pastele de apa în care au fiert, se adaugă peste sosul de măsline, amestecând. Se mai lasă să fiarbă câteva minute, se dau de pe foc, se rade caşcaval şi se dau un sfert de ceas la cuptor, la foc mediu.

Timp total: aprox 45min;

Porţii: 3

Poftă Bună!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/11/paste-tricolore-cu-masline-si-sos.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura