Fusilli cu pui si sos

Am fiert pastele cu putina sare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Fusilli cu pui si sos

Ingrediente

  • ✔️350 grame de paste Fusilli (de obicei fac cu penne, dar am făcut cu ce aveam pe acasă)
  • ✔️300 grame piept de pui
  • ✔️300 grame ciuperci
  • ✔️Un ardei kapia micuț
  • ✔️o ceapa mică
  • ✔️O lingura ulei
  • ✔️3 căței de usturoi
  • ✔️O linguriță busuioc
  • ✔️Sare, piper după gust
  • ✔️100 grame roșii în bulion
  • ✔️100 grame smântână
  • ✔️6 felii cașcaval
  • ✔️O linguriță boia

Mod de preparare

Am fiert pastele cu putina sare. Am tăiat ceapa mărunt, ciupercile puțin mai mare și ardeiul.

Pentru sos am tăiat pieptul de pui și l-am condimentat puțin (boia, piper, sare, usturoi granulat) și l-am călit puțin într-o lingura de ulei pana s-a rumenit.

L-am scos din tigaie și în același ulei am pus un cățel de usturoi tăiat mărunt, iar după 15 secunde ceapa mărunțită și un praf de sare.

Le-am lăsat 3 minute sa se caleasca puțin după care am adăugat înapoi carnea, iar după un minut ciupercile și ardeiul.

Lăsăm 10 minute pana când ciupercile își lasă zeama, amestecand din când în când.

Adăugăm roșiile în bulion mărunțite și 3 linguri de apa și mai lăsam 7-10 minute. Punem doi căței de usturoi pisati cu putina sare și apa și adăugăm piper, boia și sare după gust.

Oprim și adăugăm busuiocul.

Scurgem pastele de apa bine și în aceeași oala adăugăm sosul, apoi smântâna și jumătate din cașcaval și omogenizam.

Mutam într-o tava pentru cuptor (eu am folosit tava de ceramica). Punem restul de cașcaval deasupra, mai presară puțin busuioc sau oregano și lăsam pentru 15 minute la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise