Paste cu dovlecei

Dovleceiii spalati, uscati, taiati fasii pe lung, cu cutitul economic, se pun in tigaia cu ulei.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Paste cu dovlecei

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei
  • 300 g paste
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 ardei iute mic
  • 1 lingura seminte de susan
  • sare

Mod de preparare

Dovleceiii spalati, uscati, taiati fasii pe lung, cu cutitul economic, se pun in tigaia cu ulei. Jumatate din fasii se calesc acoperite cu capac, amestecand din cand in cand, se scot pe o farfurie, se calesc si restul fasiilor tot la fel, apoi se amesteca cu fasiile deja calite, se adauga usturoiul pisat, ardeiul iute taiat rondele,4 linguri cu apa, apoi se amesteca totul cu pastele fierte si scurse bine.

Se potriveste de gust, daca sosul nu este scazut, se mai lasa putin pe foc, apoi se opreste, se pun pastele pe farfurie, se presara semintele de susan deasupra si se serveste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni