autor:

Daniela_Gherca

» » , Aluaturi si Foietaje, Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2018

Ingrediente
Aluat:, , 200 ml apa calduta, 1 plic drojdie uscata, 3 linguri ulei de masline, sare, 250-300 g faina, , Topping:, , 1 bila mozzarella (125g), 1 para tare, 200 g branza gorgonzola, o mana de nuci

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul de masline. Amestecam cu mana toate ingredientele si incepem sa punem faina, putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.



Dupa ce aluatul de pizza a crescut frumos, il impartin in 2 si fiecare bucata o intindem cu ajutorul unui facalet pe o hartie de copt (sa fie ma usor de tranferat aluatul intins in tava), apoi incepem sa

"montam" pizza cu ingredientele mentionate.

Eu am pus asa: Am acoperit blatul cu mozzarella, pe urma am pus felii de para subtiri cu tot cu coaja, am acoperit cu branza gorgonzola si la final am adaugat o mana buna de nuci pisate.

Atentie: Aluatul de pizza nu trebuie incarcat foarte mult!



Dam pizza la cuptor pentru 20 minute.



O pizza altfel, dar nemaipomenit de buna, cu arome de toamna si plina de arome!

O recomand cu incredere!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu nuci, pere si gorgonzola" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Melcisori cu suc de rosii si ciuperci

Melcisori cu suc de rosii si ciuperci

Ciupercile se spala bine cu apa rece, se toaca marunt. Apoi se taie ceapa marunt. Se pune foarte

1 vot    0 comentarii
30h
Paste si pizza
Paste cu dovlecei si carne

Paste cu dovlecei si carne

Se toaca ceapa si se pune la calit cu putin ulei, se adauga carnea tocata si se prajeste pana se

0 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • 250-300 g faina
  • Topping:
  • 1 bila mozzarella (125g)
  • 1 para tare
  • 200 g branza gorgonzola
  • o mana de nuci

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

20 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

9 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Cuiburi din paste cu legume aromate Cuiburi din paste cu legume aromate

Punem intr-o oala apa cu un praf de sare sa fiarba si cand da in clocot, scufundam cuibuletele de taitei in spumiera sau in lingura

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Pizza de casa