Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia.
Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul de masline. Amestecam cu mana toate ingredientele si incepem sa punem faina, putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul de pizza a crescut frumos, il impartin in 2 si fiecare bucata o intindem cu ajutorul unui facalet pe o hartie de copt (sa fie ma usor de tranferat aluatul intins in tava), apoi incepem sa
"montam" pizza cu ingredientele mentionate.
Eu am pus asa: Am acoperit blatul cu mozzarella, pe urma am pus felii de para subtiri cu tot cu coaja, am acoperit cu branza gorgonzola si la final am adaugat o mana buna de nuci pisate.
Atentie: Aluatul de pizza nu trebuie incarcat foarte mult!
Dam pizza la cuptor pentru 20 minute.
O pizza altfel, dar nemaipomenit de buna, cu arome de toamna si plina de arome!
O recomand cu incredere!
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii