autor:

Daniela_Gherca

» » , Aluaturi si Foietaje, Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2018

Ingrediente
Aluat:, , 200 ml apa calduta, 1 plic drojdie uscata, 3 linguri ulei de masline, sare, 250-300 g faina, , Topping:, , 1 bila mozzarella (125g), 1 para tare, 200 g branza gorgonzola, o mana de nuci

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul de masline. Amestecam cu mana toate ingredientele si incepem sa punem faina, putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.



Dupa ce aluatul de pizza a crescut frumos, il impartin in 2 si fiecare bucata o intindem cu ajutorul unui facalet pe o hartie de copt (sa fie ma usor de tranferat aluatul intins in tava), apoi incepem sa

"montam" pizza cu ingredientele mentionate.

Eu am pus asa: Am acoperit blatul cu mozzarella, pe urma am pus felii de para subtiri cu tot cu coaja, am acoperit cu branza gorgonzola si la final am adaugat o mana buna de nuci pisate.

Atentie: Aluatul de pizza nu trebuie incarcat foarte mult!



Dam pizza la cuptor pentru 20 minute.



O pizza altfel, dar nemaipomenit de buna, cu arome de toamna si plina de arome!

O recomand cu incredere!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu nuci, pere si gorgonzola" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu somon si mărar

Paste cu somon si mărar

Se fierb pastele conform indicaților de pe ambalaj. Se toacă ceapa mărunt, se taie somonul

2 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza picanta

Pizza picanta

Se ung blaturile cu branza topita iar peste se pune ketchup picant dupa care incepem sa asezam pe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • 250-300 g faina
  • Topping:
  • 1 bila mozzarella (125g)
  • 1 para tare
  • 200 g branza gorgonzola
  • o mana de nuci

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

20 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

9 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp

1 vot    1 comentariu
30 min
Paste si pizza
Spirale cu sunca si cascaval