Ingrediente
4 cuiburi de fidea, , 4 linguri de cubulete de rosii in bulion, , o mana de baby spanac, , o legatura de patrunjel, , 2-3 catei de usturoi, , ulei de masline, , 4 bucatele de branza dulce, , 4 oua de prepelita, , sare, , piper
Dificultate: Medie | Timp: 30 min
1 vot
Mod de preparare
Intre timp oparim baby spanacul, oprim cateva frunze si restul il trecem sub jet de apa rece, stoarcem bine de apa si il blenduim cu patrunjelul, usturoiul, 100 ml ulei de masline, sare si piper. Obtinem un sos aromat si delicat.
Fiecare cuib de fidea scurs bine se asaza in forma de briose (eu am pus si hartie de briose in forma pentru a scoate cuiburile mai usor din forma) le ,,infoiem" cu o fuculita si strecuram intre straturile de fidea cubuletele de rosii si frunzulitele de spanac oprite. Deasupra turnam uniform sosul verde si bulionul ramas, in mijlocul cuibului spargem cate un ou de prepelita si punem alaturi o bucatica de branza dulce. Dam forma la cuptor cca 7-10 minute, pana se face oul, apoi oprim focul. Lasam cuiburile sa se racoreasca si abia apoi le scoatem din forma si indepartam hartia.
Se pot servi si calde, dar sunt la fel de delicioase si reci.
Pofta buna!