autor:

anuta

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Paste si pizza

Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 ianuarie 2019

Ingrediente
4 cuiburi de fidea, , 4 linguri de cubulete de rosii in bulion, , o mana de baby spanac, , o legatura de patrunjel, , 2-3 catei de usturoi, , ulei de masline, , 4 bucatele de branza dulce, , 4 oua de prepelita, , sare, , piper

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea si lasam la foc mic 4-5 minute, apoi le scoatem cu o spumiera si le punem in strecuratoare, le trecem sub jet de apa rece si lasam la scurs.



Intre timp oparim baby spanacul, oprim cateva frunze si restul il trecem sub jet de apa rece, stoarcem bine de apa si il blenduim cu patrunjelul, usturoiul, 100 ml ulei de masline, sare si piper. Obtinem un sos aromat si delicat.



Fiecare cuib de fidea scurs bine se asaza in forma de briose (eu am pus si hartie de briose in forma pentru a scoate cuiburile mai usor din forma) le ,,infoiem" cu o fuculita si strecuram intre straturile de fidea cubuletele de rosii si frunzulitele de spanac oprite. Deasupra turnam uniform sosul verde si bulionul ramas, in mijlocul cuibului spargem cate un ou de prepelita si punem alaturi o bucatica de branza dulce. Dam forma la cuptor cca 7-10 minute, pana se face oul, apoi oprim focul. Lasam cuiburile sa se racoreasca si abia apoi le scoatem din forma si indepartam hartia.



Se pot servi si calde, dar sunt la fel de delicioase si reci.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuibulete de fidea delicioase si aromate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza rasfatata

Pizza rasfatata

Intr-un castron se amesteca sarea cu faina,separat se dizolva drojdia in apa calduta,se adauga uleiul

33 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Paste cu ton, smantana si legume

Paste cu ton, smantana si legume

Pastele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa fierbere, se scurg, se stropesc cu

2 voturi    0 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 cuiburi de fidea
  • 4 linguri de cubulete de rosii in bulion
  • o mana de baby spanac
  • o legatura de patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 4 bucatele de branza dulce
  • 4 oua de prepelita
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Cuiburi din paste cu legume aromate Cuiburi din paste cu legume aromate

Punem intr-o oala apa cu un praf de sare sa fiarba si cand da in clocot, scufundam cuibuletele de taitei in spumiera sau in lingura

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Pizza