autor:

Anca E. Voicu

» » , , , Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Toba

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 decembrie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 decembrie 2019

Ingrediente
O jumătate de căpățână de porc,, 1,6 kg (1 buc) rasol de porc,, O linguriță piper negru boabe,, Sare, după gust,, 4 foi de dafin,, 600 g ficat de porc,, 550 g (1 buc) limbă de porc,, 860 g inimi de porc (au fost 2 bucăți),, 1 membrană (burtă) pentru tobă,, 2 linguri oțet

Dificultate: Ridicata Timp: 5h

2 voturi

Mod de preparare



Se pârlesc rasolul și căpățâna de porc, apoi se curăță și se spală. Rasolul se feliază. Se pun într-o oală cu capacitate de 10 litri, se acoperă cu apă, se adaugă sarea (cam o lingură apoi se potrivește după gust) și se fierb. Se îndepărtează spuma, iar când apa rămâne limpede, se adaugă piperul și foile de dafin. În total, fierb cam 2 ore. Când sunt gata (carnea se desprinde de pe oase), atunci se scot și se lasă la răcit. Apa în care au fiert, o păstrăm deoparte.

Ficatul de porc se curăță, se spală și se pune într-o oală de 3 l, acoperit cu apă, se fierbe cam 40 de minute. Se scoate la răcit, pe o tavă.

Limba și inimile (inimile se curăță de vene) se spală și se fierb împreună, într-o oală de 5 l. După ce sunt gata (aprox 1 h), se scot pe o tavă, se lasă la răcit, iar limba se curăță de pieliță.



Cât timp fierb acestea de mai sus, se pune burta într-un vas (acoperit) cu apă rece și oțet.



Se taie ficatul, limba și inimile fâșii. Se desprinde carnea de pe oase (căpățână și rasol), apoi se taie tot fâșii.

Se spală burta pentru tobă, mai întâi în apă caldă, apoi în apă rece, apoi iar în apă caldă, apoi se umple cu toate ingredientele și se adaugă câteva polonice (atât cât ne permite burta) din lichidul în care au fiert capul și rasolul. Se leagă cu ață. Se scufundă în oala cu apa în care au fiert capul și rasolul și se lasă să fiarbă încă o oră. Se scoate din oală, se pune pe o tavă și se așază o greutate pe ea. Se lasă la răcit, până a doua zi. Se păstrează la frigider.



Timp de gătire: 2+1 h

Timp de pregătire: 2 h

Porții: se obține o tobă de 1,5 kg



Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/toba.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Toba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Toba de porc

Toba de porc

Capul si urechea se curata,se rad ,se spala bine, slanina,limba,inima,soriciul se spala si se pun

32 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Toba in stomac de porc

Toba in stomac de porc

Mod de preparare Fierbem toate ingredientele cu un praf de sare si 2 foi de dafin dupa care le

27 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • LLelia , 23 februarie 2020

    Foarte buna si gustoasa.

  • Cristina , 25 ianuarie 2020

    Minunata!

  • Sona , 17 ianuarie 2020

    Foarte buna toba .

    • Grig , 03 ianuarie 2020

      Foarte buna, imi place mult.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

5h

2 voturi

Ingrediente

  • O jumătate de căpățână de porc,
  • 1,6 kg (1 buc) rasol de porc,
  • O linguriță piper negru boabe,
  • Sare
  • după gust,
  • 4 foi de dafin,
  • 600 g ficat de porc,
  • 550 g (1 buc) limbă de porc,
  • 860 g inimi de porc (au fost 2 bucăți),
  • 1 membrană (burtă) pentru tobă,
  • 2 linguri oțet

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

LLelia

Foarte buna si gustoasa.

Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Racitura (piftie) de porc