autor:

Anca E. Voicu

» » , , , Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Toba

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 decembrie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 decembrie 2019

Ingrediente
O jumătate de căpățână de porc,, 1,6 kg (1 buc) rasol de porc,, O linguriță piper negru boabe,, Sare, după gust,, 4 foi de dafin,, 600 g ficat de porc,, 550 g (1 buc) limbă de porc,, 860 g inimi de porc (au fost 2 bucăți),, 1 membrană (burtă) pentru tobă,, 2 linguri oțet

Dificultate: Ridicata Timp: 5h

2 voturi

Mod de preparare



Se pârlesc rasolul și căpățâna de porc, apoi se curăță și se spală. Rasolul se feliază. Se pun într-o oală cu capacitate de 10 litri, se acoperă cu apă, se adaugă sarea (cam o lingură apoi se potrivește după gust) și se fierb. Se îndepărtează spuma, iar când apa rămâne limpede, se adaugă piperul și foile de dafin. În total, fierb cam 2 ore. Când sunt gata (carnea se desprinde de pe oase), atunci se scot și se lasă la răcit. Apa în care au fiert, o păstrăm deoparte.

Ficatul de porc se curăță, se spală și se pune într-o oală de 3 l, acoperit cu apă, se fierbe cam 40 de minute. Se scoate la răcit, pe o tavă.

Limba și inimile (inimile se curăță de vene) se spală și se fierb împreună, într-o oală de 5 l. După ce sunt gata (aprox 1 h), se scot pe o tavă, se lasă la răcit, iar limba se curăță de pieliță.



Cât timp fierb acestea de mai sus, se pune burta într-un vas (acoperit) cu apă rece și oțet.



Se taie ficatul, limba și inimile fâșii. Se desprinde carnea de pe oase (căpățână și rasol), apoi se taie tot fâșii.

Se spală burta pentru tobă, mai întâi în apă caldă, apoi în apă rece, apoi iar în apă caldă, apoi se umple cu toate ingredientele și se adaugă câteva polonice (atât cât ne permite burta) din lichidul în care au fiert capul și rasolul. Se leagă cu ață. Se scufundă în oala cu apa în care au fiert capul și rasolul și se lasă să fiarbă încă o oră. Se scoate din oală, se pune pe o tavă și se așază o greutate pe ea. Se lasă la răcit, până a doua zi. Se păstrează la frigider.



Timp de gătire: 2+1 h

Timp de pregătire: 2 h

Porții: se obține o tobă de 1,5 kg



Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/toba.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Toba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Toba de pui si porc

Toba de pui si porc

Ciolanul de porc l-am spalat si l-am pus la fiert in oala sub presiune, cu sare, foi de dafin si

18 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Toba in stomac de porc

Toba in stomac de porc

Mod de preparare Fierbem toate ingredientele cu un praf de sare si 2 foi de dafin dupa care le

27 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei

7.5L Digital

- 17 %
899.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    LLelia , 23 februarie 2020

    Foarte buna si gustoasa.

  • Fara foto

    Cristina , 25 ianuarie 2020

    Minunata!

  • Fara foto

    Sona , 17 ianuarie 2020

    Foarte buna toba .

    • Fara foto

      Grig , 03 ianuarie 2020

      Foarte buna, imi place mult.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

5h

2 voturi

Ingrediente

  • O jumătate de căpățână de porc,
  • 1,6 kg (1 buc) rasol de porc,
  • O linguriță piper negru boabe,
  • Sare
  • după gust,
  • 4 foi de dafin,
  • 600 g ficat de porc,
  • 550 g (1 buc) limbă de porc,
  • 860 g inimi de porc (au fost 2 bucăți),
  • 1 membrană (burtă) pentru tobă,
  • 2 linguri oțet

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

LLelia

Foarte buna si gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Prajitura Televizor Prajitura Televizor

Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Carnati din carne de porc si vitel Carnati din carne de porc si vitel

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie

1 vot    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Placinta cu dovleac si stafide
Cookie Settings