autor:

Fara foto

» » , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 ianuarie 2019

Ingrediente
Pentru rulouri:, 700 gr muschiulet fraged de porc, 400 gr aluat foietaj, sare, piper, boia de ardei dulce, cimbru uscat, busuioc uscat, 1 lingura sos teiryaki, 3 linguri ulei, Pentru sosul de ciuperci:, 2 cutii mici ciuperci taiate, 1 ceapa mica, 200 gr smantana de tara, sare, piper, 1 lingura plina cu emmentaler ras, 2 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Rulourile:

Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie.

Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm.

Intr-un bol amestecam uleiul, sosul teriyaki, boia dulce, busuioc, cimbru, sare si piper.

In acest amestec de codimente punem bucatile de carne, le amestecam bine.

Acoperim bolul si il dam la frigider 2-3 ore sau chiar peste noapte.

Taiem aluatul foietaj in dreptunghiuri, asezam fiecare bucata de carne pe marginea aluatului. Avem grija sa fie aluatul mai mare cu jumatate de cm si pe stanga si pe dreapta. Puteti masura inainte sa taiati aluatul, eu asa am procedat.

Incepem si rulam bine carnea in foietaj.

Rulourile obtinute le asezam intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu hartie de copt.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura de 170 de grade, pentru 40-45 de minute.

Intre timp pregatim sosul de ciuperci:

Curatam ceapa, o tocam marunt.

Ciupercile le spalam bine, le scurgem si le mai taiem daca este nevoie.

Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa si ciupercile.

Le innabusim 2-3 minute, apoi punem cam 3/4 de cana cu apa.

Acoperim cu un capac si lasam sa scada la foc potrivit.

Cand lichidul a scazut aproape in toatalitate, adaugam smantana.

Presaram sare si piper dupa gust.

Mai dam cateva clocote, tragem tigaia de pe foc, punem emmentaler-ul ras, amestecam.

Cand rulourile sunt gata, le scoatem din cuptor.

Asezam pe farfurie sos cu ciuperci, deasupra un rulou si servim.

Puteti presara si putin patrunjel verde deasupra.

Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
RULOURI DE FICATEI DE PASARE  CU BACON

RULOURI DE FICATEI DE PASARE CU BACON

Ficateii se curata de pielite,se spala,se zvanta si se condimenteaza. Fiecare bucata de ficatel

40 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ardei prajiti umpluti cu carne

Ardei prajiti umpluti cu carne

Mai intai ne ocupam de ardei..................taiem cu ajutorul unui cutit in dreptul cotorului

3 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 03 februarie 2019

    Multumesc din suflet, Sidy! Te pup cu drag!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 03 februarie 2019

    Minunat arata si sunt sigura ca si gustul este savuros ! O reteta de 5 *****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru rulouri:
  • 700 gr muschiulet fraged de porc
  • 400 gr aluat foietaj
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • busuioc uscat
  • 1 lingura sos teiryaki
  • 3 linguri ulei
  • Pentru sosul de ciuperci:
  • 2 cutii mici ciuperci taiate
  • 1 ceapa mica
  • 200 gr smantana de tara
  • sare
  • piper
  • 1 lingura plina cu emmentaler ras
  • 2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc din suflet, Sidy! Te pup cu drag!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Rendang (cu rasol de oaie)